Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Nicki Minaj'dan 'Nazi' özürü

Nicki Minaj'dan 'Nazi' özürü

Nicki Minaj'dan 'Nazi' özürü12 Kasım 2014 - 11:11
Nicki Minaj, bir haftadır içerdiği Nazi estetiğini anımsatan imgelerle tartışma konusu olan videosu 'Only' için özür diledi. Ancak klibin yönetmeni Jeffrey Osborne, eleştirileri kabul etmiyor
Nicki Minaj, 'Nazileri temsil eden' bazı imgelerden esinlenerek çekilen yeni klibi "Only" için özür diledi. Ünlü hip-hop şarkıcısı, klibin Leni Riefenstahl'ın Nazi propagandası belgeseli "Triumph of the Will"i anımsatan imgeler içermesine rağmen, kendisinin 'sanatında Nazizm'i kesinlikle desteklemeyeceğini' belirtti.
 
Ancak Minaj'ın bu açıklamalarından sonra klibin yönetmeni Jeffrey Osborne, "Only" için özür dilemeyeceğini iletti. Klipte yer alan bayraklar, kol bantları ve gaz maskeleri Naziler'i çağrıştırsa da, aynı zamanda Amerikan, Rus ve İtalyan ikonografisinden de öğeler bulunduğunu belirten Osborne, "Gelecek nesillere geçmişte yaşanmış korkunç olayları anlatmak ve böylece gelecekte bunların yaşanmamasını sağlamak da bence önemli," açıklamasını yaptı.
 
Klibin "Sin City" çizgiroman ve filminden etkilendiğini belirten Minaj'ın The Guardian gazetesine göre asıl sorunu, 9-10 Kasım 1938 tarihlerinde gerçekleşen ve yaklaşık 100 Yahudi'nin öldüğü Kristallnacht'ın 76. yıldönümünde klibin yayınlanmış olması. Şarkıda Minaj'a Drake, Lil' Wayne ve Chris Brown eşlik ediyor.