Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Nostaljik ama eski değil

Nostaljik ama eski değil

Nostaljik ama eski değil12 Temmuz 2018 - 12:07
İKSV'nin düzenlediği 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında ve Schindler sponsorluğunda İstanbullu müzikseverlerle buluşacak olan Caro Emerald ile bu akşam Zorlu PSM'deki konseri öncesi bir röportaj gerçekleştirdik.

İhsan Dindar - Milliyet Sanat

 

Müzikseverler sizin şarkılarınızı dinlerken zaman içinde bir yolculuğa çıktıklarını ifade ediyor. Bu noktada siz müziğinizi nasıl tanımlamayı tercih ediyorsunuz?

Bunu tanımlamak aslında biraz zor. Her dinleyicinin farklı bir tanımı olabilir. Ancak yine de sade bir şekilde tanımlamak zorunda kalırsam şöyle ifade edebilirim. Bu, caz, hip-hop ve sinematik bir üslup. Temelinde filmlerin olduğu bir tarz.

 

Şarkılarınız tarihi bir havayı da yansıtıyorsunuz. Bu konuda size ilham olan kişiler ve dönemleri öğrenebilir miyiz?

Bir an için çok iyi müzikler duyduğunuzu fakat bunlar hakkında bir fikir sahibi olmadığınızı hayal edin. Sonrasında bunun bir bölümünü kaydedip ortaya yeni bir şarkı çıkardığınızı… Bence bu bizim tam olarak yaptığımız şey. Bunu o zamana kadar bilmediğimiz şarkılarla yapıyoruz. Bu şarkıları sadece ödünç alabilirsiniz. Bence bu çok güzel bir şey ve tamamen öne sürülen fikirle ilgili. Evet bu nostaljik ama eski değil diyebilirim. Ağırlıklı hip-hop olmak üzere bu bizim çalıştığımız yol. Hip-hop prodüktörlerinin de yaptığı bu. Sonuç itibariyle biz güzel söz ve müzikler ortaya çıkarıyoruz. Filmler izliyoruz, fotoğraflara bakıyoruz. Yani bize ilham olan çok şey var, caz, Hollywood’un Altın Çağı, James Bond ve tüm bunlar gibi şeyler. Bu fikirlerin hepsine kabulüz.

 

Hollywood Altın Çağı demişken, bu dönemi seçmenizdeki belirleyici unsurlar ne oldu?

Bolca romans, çokça cazibe. Bence hayal etmeye başlarsanız. Dinleyicilerin benim şarkılarımla hayaller kurmasını seviyorum. İnsanlar, kendilerini bir filmin yıldızı gibi hayal edebilirler. Bu dönem müziklerini dinlediğinizde cazı sevmeseniz dahi eğlenebilirsiniz.

 

2017 yılında albümünüz yayınlanmıştı. Hali hazırda yeni bir proje için hazırlık var mı?

Evet. Biz zaten ekipçe sürekli stüdyoda çalışma halindeyiz. Biz, albüm, turne, albüm turne döngüsü içinde hareket eden bir ekip değiliz. Turneler sırasında gittiğimiz yerler de albümlerimiz için ilham kaynağı oluyor. Bu bir tropikal adaya kaçma planı gibi. Yeni sahne gösterilerimizi izlerken mekandan soyutlanıp hayallere dalabilirsiniz. Türk müzikseverlere de sunacağımız da bu kapsamda bir şey olacak.

 

Türkiye’de daha önce de konserler vermiştiniz. O konserlere dair aklınızda kalan özel bir şeyler var mı?

İstanbul muazzam bir kent. Dünyada bir benzeri bulunmuyor. Batı ve doğunun buluşma noktası. Eklektik ve çeşitliliği bol bir yer. Aynı zamanda muhteşem bir enerjiye sahip. Boğaziçi’nin etkileyici manzarası da beni derinden etkiliyor.

 

Belki de İstanbul gelecekteki bir şarkınıza esin kaynağı olur…

Bunu çok istiyorum. Kesinlikle olacaktır da…

 

Son olarak konsere az bir süre kala, izleyicilere iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Yeniden burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Gerçekten harika olan bir grubumla İstanbul’da konser vereceğim. Size harika müzikler getirecek ve dans etmenizi sağlayacağız.

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski