Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Omurga Vol. 2 yayımlandı

Omurga Vol. 2 yayımlandı

Omurga Vol. 2 yayımlandı24 Mayıs 2019 - 09:05
Türkçe rap’in doğduğu yer olan Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen Fuat, solo albümü ‘OMURGA’yı 1 Mart’ta tüm dijital platformlardan yayınlamıştı. Albümün devamı olan OMURGA Vol 2, 17 Mayıs’ta tüm dijital platformlardan yayınlandı.

Berlin SAE ve İstanbul Babajım Stüdyoları’nda kaydedilen albümde Fuat’a; Almanya’dan Gris, Taktloss; Türkiye’den Saian, Patron, Şanışer ve Peyk eşlik ediyor. 

 

OMURGA’nın altyapılarında Alman ses mühendisi Robert Robster Henke, Cemil Yurderi aka Ronald Mc Donald, Adham Farid, Mehmetcan Erdoğan, Baykan Barlas, Lucas Bucilowski, Bor Pro, İsmail Tatlıcı, Osman Güngördü, Havantepe, BeatMucit, Gurur Gelen, Allame, Fire on Black, AMP, Naci Tepedelen gibi isimlerin imzası yer alıyor. DJ Boba Fettt’in scratch’leriyle yer aldığı albümün mastering’ini ses mühendisi Gurur Gelen yaptı. Albümün tanıtım fotoğraflarını Burak Bulut Yıldırım çekti. 

 

Türkçe rap tarihinde çok önemli bir yeri olan Hassickdir 1, 2 ve 3 adlı kült serisini kısa süre önce resmi dijital platformlarından yayımlayan Fuat; kendine has şarkı sözleri ve sanatsal yaklaşımıyla hazırladığı ‘OMURGA’ albümünü hiçbir plak firmasına bağlı kalmaksızın bağımsız olarak yayınladı.  

 

‘OMURGA’nın ilk video klibi ‘Rast Gel Kazara’ adlı şarkıya çekildi. Octopus Film Yapım’ın prodüksiyonuyla çekilen klibin senaryosu ve yönetmenliği Nisan Dağ’a ait. Zorlu PSM’de 16 saatte çekilen klip, albümle beraber Fuat resmi Youtube kanalından yayımlandı.

Etiketler: fuat  fuat ergin  Omurga vol 2