Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Önemli olan müziğe olan tutkumuz"

"Önemli olan müziğe olan tutkumuz"

"Önemli olan müziğe olan tutkumuz"06 Ağustos 2019 - 11:08
Adını O Ses Türkiye yarışmasındaki başarısıyla çok daha geniş kitlelere duyuran Kıbrıs doğumlu müzisyen Lütfiye Özipek, "Bir Bilene Sor" adını taşıyan teklisiyle karşımızda. Genç sanatçı müzikal yolculuğunu İhsan Dindar'a anlattı.

İhsan Dindar - İstanbul

 

Kıbrıs'ta başlayan müzik eğitiminiz İngiltere'de devam etti. Orada Popüler Müzik ve Söz Yazarlığı üzerine okumuşsunuz. Bu işte eğitimli biri olarak, sizce işin okulundan gelmek ne denli önemli?

Eğitim biraz da bizim kendi yolumuzda ilerlerken seçtiğimiz bir şey oluyor sanırım. Önemli olan müziğe olan tutkumuz ve sabrımız. Yeteneğimizi kendimiz de eğitebiliriz diye düşünüyorum fakat ben eğitim almayı çocukluğumdan beri geliştirdiğim için başka bir eğitim almaktansa hep müzikle  devam etmeyi tercih ettim ve okumak isteyen herkese de tavsiye ederim. 

Yineliyorum, şart değil ama müzisyen adayı olan arkadaşlarım eğer düşünüyorsa muhakkak peşini bırakmamalı.

 

Türkiye'nin en çok izlenilen yarışmalarından birinde birincilik kazandınız. O Ses Türkiye, Lütfiye Özipek'in kişisel hayatını da değiştirdi mi?

Elbette ki değişim oldu, ama karekterimde daha olumlu etkileri olurken etrafımda da bir çok eskiden göremediğim şeyleri görmemi ve değiştirmemi sağladı. Şimdiki halimi çok seviyorum.

 

Popun yanında caz vokaliniz de dikkat çekiyor. Farklı türlere bakışınız nasıl? Son dönemde hip hop epey revaçta örneğin.

Pop ve söz yazarlığı okumadan önce 2 yıl caz okudum, onun da çok etkisi olmalı.

Bir çok tür dinliyorum, sadece müzisyen olduğum için değil, müziği çok fazla sevip günlük yaşamımda hepsini araştırıyorum ve müthiş bir keyifle müzik akımlarını takip ediyorum. Şu sıralar rap dinlemeyi de çok seviyorum. Hip Hop uzun yıllardır revaçta aslında  ama şimdilerde çok daha yoğun görüp, izleyip duyuyoruz. Her yerde bize eşlik ediyor haline geldi fakat ben çok Hip Hop dinleyicisi değilimdir.

 

 

 

Dikkat çeken bir bir ses aralığınız var. Bunu korumak zor olsa gerek. Özel çalışmanız var mı bu konuda?

Bol su, düzenli uyku, spor (yapabildikçe) zencefil tüketerek ve günlük şan eğitimimden ve vokal koçluğu zamanlarımdan kalan praktislerle her gün çalışarak korumaya çalışıyorum.

 

Gelelim tekli çalışmanıza."Bir Bilene Sor" işin mutfağında kimler var, hikayesi nedir öğrenebilir miyiz? Tekliye kipte geldi...

‘Bir Bilene Sor’ yaklaşık bir yıl önce ilk benimle buluştu ve Fatih Ahıskalı gibi değerli bir müzisyenin kaleminden çıkmış bu şarkı bana Fatih Ahıskalı tarafından ‘uğurun olsun’ diyerek armağan edildi. 

Kendimi çok şanslı hissediyorum ki Tolga Görsev’in düzenlemesini yaptığı şarkımızda çokça emek ve hayal var. 

Klibimiz de Edirne’de çekildi, su gibi aktı gitti ve benim tüm heyecanıma rağmen çok rahat ve güzel bir deneyimdi. Umarım severek dinliyorsunuzdur. 

 

Son olarak sosyal mecralarda sizden bir albüm beklentisi de bulunuyor. Bu konuda bir çalışmanız var mı?

Elbette, albüm yapmak halen bence özel ve güzel bir istek. Günümüzde single revaçta olsa da ileride albüm yapacağımı düşünüyorum. Önce belki bir ep gelir.