Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Prag-Afyonkarahisar dostluğunun 12'inci yılı

Prag-Afyonkarahisar dostluğunun 12'inci yılı

Prag-Afyonkarahisar dostluğunun 12'inci yılı02 Mayıs 2017 - 02:05 | Piyanist Swetlana Meermann-Muret, festivalde sahne alacak.
Bu yıl 16. kez düzenlenecek Afyonkarahisar Müzik Festivali, yerli ve yabancı 27 sanatçının katılımıyla başlıyor
Kültür Bakanlığı ve Afyon Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 16. Afyonkarahisar Müzik Festivali, yerli ve yabancı 27 sanatçı katılımıyla bugün başlıyor. Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’dan sekiz, Türkiye'den 19 sanatçının yer aldığı festivalde ayrıca Kerimcan Güleryüz, David Danel, Ivan Siller, Nadir Ede, Erhan Konuk'un aralarında olduğu isimler Afyonlu çocuklarla okullarında bir araya gelerek klasik müzik üzerine sohbet gerçekleştirecekler. Hüseyin Başkadem’in Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği festivalde Nadir Ede’nin fotoğraf sergisi de sanatseverlerle buluşacak.
 
Dünyadan müzisyenler
 
Müzik Festivali’nde bu yıl Prag-Afyonkarahisar dostluğunun 12’inci yılına dikkat çekilecek. Festival kapsamında, Prag’ın önemli müzisyenlerinden Anna Nesverova, David Danel, Ivan Siller ve Dudlajda Fagotiky grubu performaslarıyla, müzikseverlerin karşısında olacak.
 
Müziğinde Rus melankolisi, Alman detaycılığı ve Fransızların özgür ruhunu hissettiren piyanist Swetlana Meermann-Muret'nin resitalinin yanı sıra Prag Modern ve Çek Öğrenci Filarmoni Orkestraları gibi önde gelen Çek orkestralarında yer alan Anna Nesverova'nın flüt ve piyano resitali NG Afyon'un lobi salonunda gerçekleşecek.
 
Klasik Türk Musikisinin 10. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan beste ve makam zenginliğinden örnekler sunacak olan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Müziği Oda Orkestrası, festival misafirleri arasında yerini alacak. Dünyanın farklı coğrafyalarından ve zaman dilimlerinden bestecilerin eserlerini yorumlayan Ludus Ensemble Quartet ise festivalin son günlerinde klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.