Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » RBMF İstanbul kıtaları birleştirdi

RBMF İstanbul kıtaları birleştirdi

RBMF İstanbul kıtaları birleştirdi29 Eylül 2018 - 04:09
Beş güne yayılan dört farklı konsept, film gösterimleri ve iki farklı sergi ile 60 sanatçının sahne aldığı Red Bull Music Festival İstanbul, 28 Eylül 2018 Cuma günü hip hop kültürünün sevilen isimlerini İstanbul Boğazı’nın tam ortasında bir araya getirdi.

Hayki ile Tanerman, Xir ile Noisart, Allame ile Da Poet ve Anıl Piyancı ile Ufuk Kevser’in ikili olarak boğazın üstünde sergilediği performanslar müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

 

Red Bull Music Festival İstanbul’un üçüncü gününde hip hop kültürü ön plandaydı. 14.00-16.00 saatleri arası Kadıköy-Beşiktaş seferi yapan motorlarda 4 MC ve 4 beatmaker yer aldı. Saat 14.00’de Kadıköy’den kalkan motorda Hayki ile Tanerman, 14.30’da Xir ile Noisart, 15.00’da Allame ile Da Poet ve de 16.00’da Anıl Piyancı ile Ufuk Kevser vardı. Yarım saat boyunca performanslarıyla İstanbul’un Doğu ve Batı yakası birleştiren rapçiler yolculardan da büyük bir ilgi gördü.

 

Aynı günün akşamında ise Zorlu PSM’de gerçekleşen konserde Kamufle ve Dostları (Allame, Anıl Piyancı, Da Poet, Hayki, Kayra, Lewo, Server Uraz, Tankurt Manas) Little Simz, Zebra Katz ile Ezhel ve konukları (Korhan Futacı ve Ben Fero) yer aldı.

 

Barış K., Fennesz ve Talaboman’li Kapanış

Festival bu akşam Beykoz Kundura Fabrikası’nda düzenlenecek ve Talaboman, Barış K, Fennesz gibi isimlerin performanslarının gerçekleşeceği Red Bull Music Academy gecesi ile devam edecek. Saat 20.00’de başlayacak olan gecede müzik kesintisiz olarak sabah 5’e kadar sürecek. Uluslararası bir müzik enstitüsü olan Red Bull Music Academy’nin 20’inci yılının kutlanacağı gecede ayrıca Pan Daijing, Vladimir Ivkovic, Dopplereffekt, Sassy J, Volcov,, The Bug, Miss Red, İpek Görgün, Seretan, Robogeisha gibi isimler de yer alacak.