Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sabahattin Ali'nin hayat Ferhat Göçer performansıyla

Sabahattin Ali'nin hayat Ferhat Göçer performansıyla

Sabahattin Ali'nin hayat Ferhat Göçer performansıyla14 Ekim 2019 - 05:10
Dünyaca ünlü yazarımız Sabahattin Ali’nin hayatından kesitlerin yer aldığı ve Ferhat Göçer’in tek kişilik performansıyla hazırlanan ‘Aldırma Gönül’ 6 Kasım’da UNIQ Hall’de perdelerini açıyor.

Türk Edebiyatı’nın en değerli isimlerinden Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkılarının söylendiği “Aldırma Gönül”,  ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in hafızalara kazınacak performansıyla sahnelenecek. Merakla beklenen, Aldırma Gönül, Dağlar Dağlar ve Göklerde Kartal Gibiydim gibi özel eserlerle hazırlanan müzikli oyunun prömiyeri 6 Kasım tarihinde UNIQ Hall’de gerçekleşecek.

 

Yönetmen koltuğunda Ezel Akay’ın oturduğu, tiyatro severlerin sabırsızlıkla beklediği müzikli oyunda Ferhat Göçer’e sahnede Özgür Sevinç’in şefliğinde orkestra eşlik edecek. Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Naz Erayda üstlenirken ışık tasarımını Mustafa Bal ve grafik tasarımını Erkan Cerit yapıyor.

 

Mmf / United Arts&Theatre yapımı olan ve uygulayıcı yapımcılığını İpek Kadılar’ın üstlendiği oyunun yapım koordinatörlüğü Seda Güney’e ait. Sevenleri tarafından heyecanla beklenen ‘Aldırma Gönül’, UNIQ Hall sahnesinde izleyicisinin karşısına çıkmak için gün sayıyor.