Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta08 Mayıs 2019 - 04:05
Mammal Hands 8 ve 9 Mayıs’ta iki konserle dinleyici ile buluşuyor. 10 Mayıs’ta Jonathan Bree, Salon’a lo-fi esintiler getiriyor. 11 Mayıs’ta ise; Ulysse Cottin ve Armand Penicaut ikilisinden oluşan Papooz sahnede olacak.

Mammal Hands, Jesse’nin başta tabla ustası Sirishkumar Manji olmak üzere şaman geleneğinden ödünç aldığı ritmik ve melodik altyapılarla hipnotik tesiri arttırdılar, caz harmonileri ve güncel klasik müzikle boyut değiştiren bir John Coltrane etkisi yarattılar. İlk albümleri ‘Animalia’yı 2014’te, ikinci albümleri ‘Floa’yı 2016’da piyasaya sürdüler. Londra King’s Palace’taki konserlerinden Haldern Pop Festivali, ELBJAZZ ve Montreal Caz Festivali’ndeki dudak uçuklatan performanslarına, caz müziğin ses coğrafyasına bomba gibi düştüler. Sufi ve şaman geleneğinden Afro-trans’a, İrlanda ve Doğu Avrupa halk müziklerinden Philip Glass’a uzanan eklektik tarzlarıyla bir nevi dünya müziğini kucakladılar. Son albümleri ‘Shadow Works’ü 2017 yılında yayımladılar. 2018’i üç şarkılık kısa çalar ‘Becoming’le dolduran grup, 2016 ve 2017’deki bütün biletleri tükenen iki konserin ardından, aradan geçen iki yılın özlemini gidermek için Mayıs’ta iki gün üst üste Salon’a konuk oluyor. Mammal Hands’in 8 Mayıs Çarşamba ve 9 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleşecek konserlerinin tüm biletleri tükendi.

 

Yeni Zelandalı şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Jonathan Bree, müzik kariyerine 90’ların sonuna doğru chamber pop grubu The Brunettes’i kurmasıyla başladı. Grupla alternatif müziğin mabedi Sub Pop ailesine katıldı. 2002’de başka bir Yeni Zelandalı müzisyen Scott Mannion ile Lil Chief Records’u kurdu. Takip eden yıllarda The Brunettes ile dünyayı turladı. The Shins, Rilo Kiley, The Postal Service, Broken Social Scene, Clap Your Hands Say Yeah ve Beirut gibi liginin devleriyle aynı sahneyi paylaştı. 2009’da grup müzik dünyasına yavaş yavaş elveda derken, 2011’de yılın en büyük hiti ve 43 milyon izlenerek müzik tarihinin virallerinden birine dönüşecek “The Cigarette Duet” için Princess Chelsea ile bir düet yaptı, klibinin de yönetmenliğini üstlendi. Bree’nin 10 Mayıs Cuma akşamı Salon’da gerçekleştirilecek konserinin biletleri ayakta 100 TL, öğrenci 75 TL.

 

Tropikal iklimin palmiye kokularını garaj estetiğiyle müziklerine yediren, Ulysse Cottin ve Armand Penicaut ikilisinden oluşan, kendi deyimleriyle Parisli ‘tropical garage’ grubu Papooz, çıkış teklileri ‘Ann Wants to Dance’ ve şarkıya asi kız Soko’nun çektiği, sevgilisi Sasha’yı başrole taşıdığı videoyla dinleyenlerin sevgilisi haline geldi. Parisli olmalarına rağmen “Parizyen” olmanın değil, tropikal iklimin ve Kaliforniya sahillerinin kıyısından geçen tarzlarıyla günümüz jenerasyonunun yeni favorisi oldular. Fransız ikilinin 11 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşecek Salon konserinin biletleri ayakta 80 TL, öğrenci 60 TL.