Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta

Salon'da bu hafta19 Şubat 2018 - 02:02
Salon, bu hafta deneysel müziğin önemli isimlerinden Martin Kohlstedt'i ağırlıyor. Bunun yanı sıra Evren Uysal ve Taksim Trio da Salon'da sahne alacak diğer isimler.

Evren Uysal’dan hayatın çıkmazlarına girenler için ilaç gibi şarkılar

Solist ve besteci Evren Uysal, FOMA'nın solisti ve şarkı yazarı olarak albümler yayımladı, Apocalyptica ve İmer Demirer ile çalışma fırsatı bulan Ulusoy, Ocak ayında yayımlanan yeni albümü ‘Güzel Şeyler Söyle’nin ilk konseriyle, ilk defa Salon sahnesinde. Kendinden kaçan, sonunda kendine yakalanan şehir insanının çıkmazlarını rock ve elektronik diliyle anlatıyor.   

 

Caz piyanonun Alman minimalizmi ile kesiştiği noktada Martin Kohlstedt

Alman deneysel müziğinin en nadide isimlerinden biri olan Martin Kohlstedt, caz piyano ve görsel sanatlar eğitimlerinden sonra solo kariyerine eğildi. Alman elektronik müzik sahnesine katkıları kadar, film, audio-book ve tiyatro için de beste çalışmaları yaptı. Her bir hareketinde ve vurduğu her notada durmaksızın kendi benliğini ortaya seren Kohlstedt, geçtiğimiz yıl XJAZZ ile İstanbul’u ziyaret ettikten sonra, bu kez yeni albümü ‘Strom’dan şarkılarla, 21 Şubat Çarşamba akşamı ilk defa Salon sahnesinde.

 

Taksim Trio klarnet, bağlama ve kanunun sıradışı birlikteliği üçlüyü tek ruhta birleştiriyor

Enstrümanlarına tutkun Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ı bir araya getiren proje Taksim Trio, ilk albümlerini 2007’de Doublemoon etiketiyle yayımladı. Dünya müziğinin en önemli fuarı WOMEX’te ve Londra Caz Festivali kapsamında Queen Elizabeth Hall sahnesinde de çıktılar. 2013’te yayımlanan ikinci albümde özgün bestelerin yanı sıra Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli ve Şükrü Tunar’ın parçalarına yer verdiler. Üçüncü albüm ‘Ahi’ ise 2016’da yayımlandı. Salon’da verdikleri bütün konserleri dolup taşan grup, müzikal zenginlikleriyle dünya müziğinde son yılların en dikkat çekici gruplarından biri sayılıyor.