Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Salon sezona hızlı başlıyor

Salon sezona hızlı başlıyor

Salon sezona hızlı başlıyor24 Eylül 2019 - 03:09
Salon, bu hafta elektronik müzik ikilisi Polynation, saksafonu, synthesizer’ı ve güçlü sesiyleelektronikayı cazla harmanlayan Londralı sanatçı ve prodüktör Laura Misch, Türkiye’de ilk kez sahnealacak Danimarkalı punk grup Iceage’i ağırlıyor.
Baştan çıkarıcı elektronik müzikleri ile Polynation Salon’da
 
Hollandalı ikili Stijn Hosman ve Hessel Stuut tarafından kurulan Polynation, Weval ve Gidge gibi
isimlerin başını çektiği kataloğuyla dikkat çeken Amsterdam merkezli plak şirketi Atomnation etiketiyle 2015’te ilk kısa çalarları ‘Allogamy’yi yayımladı. Organik sound’ların ve akılda kalıcı melodilerin kaliteli altyapılarla birleştiği, davul ve synthesizer’ın harmanlandığı bu kısa çalarla yakaladıkları başarı; ADE, Best Kept Secret ve Eurosonic gibi ehemmiyeti yüksek festivallerde çalmalarının yolunu açtı. Kayıtlarının etkisini daha da katlayan, doğaçlama ruhunun ön plana çıktığı canlı performanslarıyla başarılarını iyice pekiştirdiler. Uzun süredir beklenen ilk uzunçalarlarını geçtiğimiz Mayıs ayında yayımladılar. 2019 yılının en başarılı çıkış albümlerinden biri olarak addedilen ‘Igneous’ isimli ilk Polynation albümü müzikseverlerin beğenisini kazandı. İstanbul’da ilk kez 30 Haziran’da boğaza nazır gerçekleşen Gezgin Salon’da, Agar Agar’dan hemen önce sahne alan Polynation 28 Eylül gecesi saat 23.45’te bu kez Salon’da müzikseverlerle buluşacak.
 
 
Polynation’dan önce Audioban Selects kapsamında Orhan Yılmaz, Meriç Erseçgen ve Burak
Gürpınar üçlüsünden oluşan Mind Shifter, saat 22.30’da Salon’a konuk olacak.
 
 

Geniş punk paleti ile Danimarkalı Iceage, Birlikte Güzel’in desteğiyle Salon’da

Iceage, Johan Suurballe Wieth, Dan Kjær Nielsen, Elias Bender Rønnenfelt ve Jakob Tvilling Pless’ten oluşan kadrosuyla 2008 yılında müzik sahnesine girdi. Grup kurulduğunda, üyelerinin yaş ortalaması sadece 17 olmasına rağmen müzik konusundaki yetenekleri de o kadar yüksek olan dörtlü, New Brigade isimli ilk albümünü 2011 yılında yayımladı. 2013 yılında sofistike ve sert ikinci albümleri You're Nothing'i yayımladılar. Post-hardcore sahnesinden izler taşıyan bu albümle ABD’de de hayran kitlesi edindiler ve ünlü bağımsız plak şirketi Matador Records’la anlaştılar. Üflemeli ve tuşlu çalgıların bulunduğu üçüncü albümleri Plowing Into the Field of Love, 2014 yılında Matador etiketiyle yayımlandı. Bu albümün ardından, Rønnenfelt'in Marching Church isimli projesine ağırlık vermesi dolayısıyla uzunca bir süre müzik sahnesinden uzak kalan ekip, 2018 yılında yayımlanan dördüncü ve şimdilik son Iceage albümü Beyondless ile geri döndü. Ünlü Japon çiçek sanatçısı Makoto Azuma'nın enstalasyonlarından oluşan sahneleriyle daha da vurucu hale gelen canlı performanslarını, geçtiğimiz Haziran ayında Güney ve Kuzey Kore sınırında gerçekleşen DMZ Peace Train isimli festivale taşıyan Iceage, Türkiye’deki ilk konserini 4 Ekim Cuma gecesi saat 23.15’te Salon’da verecek.

Etiketler: salon  İKSV