Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sarah McKenzie ile Bir Caz Gecesi Rüyası

Sarah McKenzie ile Bir Caz Gecesi Rüyası

Sarah McKenzie ile Bir Caz Gecesi Rüyası26 Kasım 2018 - 03:11
Dünya müzik sahnesinin önemli isimlerini sahnesinde ağırlayan İş Sanat, 4 Aralık’ta caz müziğin son yıllarda ön plana çıkan vokallerinden Sarah McKenzie’yi ağırlıyor..

Melbourne doğumlu Avustralyalı şarkıcı, piyanist ve besteci Sarah McKenzie, 9 yaşında piyano çalmaya başladı. Hugh Jackman, Marcus Graham, Lisa McCune gibi yetenekleri de yetiştiren Batı Avustralya Performans Sanatları Akademisi’nden mezun olduktan sonra Boston’daki Berklee College of Music’i bitirdi. Bir kıta değişikliği sonrasında Paris’e yerleşen McKenzie’nin yolu caz dünyasının en yetenekli vokalleri ile çalışan Brian Bacchus ile kesişti. 6 yıl James Morrison ile çalışan sanatçı, 2011 yılında klasik pop, caz ve blues öğelerini harmanladığı Don’t Tempt Me albümünü yayınlandı. Bu albümle müzik dünyasının dikkatini çeken McKenzie, aynı yıl Grammy ödüllü trompetçi Chris Botti’nin turne programına dâhil oldu ve ön grup olarak sahne aldı. 2012 yılında yayınladığı Close Your Eyes albümüyle uluslararası bir ün kazanan McKenzie, Avustralya’nın Grammy ödüllerinde En İyi Caz Albümü ARIA ödülüne layık görüldü. 3. albümü We Could Be Lovers’tan sonra yayınladığı Paris In The Rain albümünü bir aşk mektubu olarak tasarlayan sanatçı, “Paris’e gerçekten aşığım. Olağanüstü bir şehir… Kendine özgü tarzı, zengin kültürü, mutfağı beni büyülüyor. Paris’in bu güzelliklerini, sihrini, ruhunu yansıtan bir albüm ve şarkı olsun istedim.” diyor. Piyanist ve şarkıcı kimliğiyle Blossom Dearie, Diana Krall gibi isimlere de benzetilen McKenzie, Amerika ve Avrupa’daki caz festivallerinde sergilediği performanslarla da övgü topluyor.

 

Sarah McKenzie’nin, İş Sanat sahnesinde de ağırlıklı olarak yer vereceği Paris in The Rain albümünün teması ise Avustralya’dan Amerika’ya ve sonrasında Avrupa macerasına uzanan bir yolculuğu kapsıyor. Paris in The Rain albümünü daha şık bir albüm olarak gördüğünü belirten McKenzie, “Paris in the Rain, yaptığım düzenlemelerimin derinliğini gösteriyor. Caz geleneği içerisinde kendi vizyonumu yarattığımı düşünüyorum.” diye de ekliyor.

 

Albümde, vibrafoncu Warren Wolf, gitarist Mark Whitfield ve Romero Lubambo, basçı Reuben Rogers, davulcu Gregory Hutchinson, trompetçi Dominick Farinacci, flütçü Jamie Baum, alto saksafoncu Scott Robinson, tenor saksafoncu Ralph Moore'un yer aldığı harika bir kadro yer alıyor.

 

4 Aralık 2018Salı, saat 20.30’da İş Sanat’ta gerçekleşecek konseri ajandalarınıza not etmeyi unutmayın!

 
 
Detaylı bilgi için tıklayın