Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Satılmayan albüm!

Satılmayan albüm!

Satılmayan albüm!15 Ekim 2012 - 07:10
Piyanist ve besteci Emir Gamsızoğlu, “Alla Turca ile Devr-i Alem” adlı albümü için ilginç bir çalışmaya imza atıyor.YASEMİN BAY

Emir Gamsızoğlu'nun eserlerini bir araya getirecek olan "Alla Turca ile Devr-i Alem" adlı albüm projesi, dileyen herkesin maddi desteği ile ortaya çıkacak. Albüm satışa sunulmayacak, sadece, maddi destekte bulunan katılımcıların arşivlerinde yer alabilecek. Üstelik albümde Gamsızoğlu’na klasik müziğin önemli isimleri opera sanatçısı Burak Bilgili, İsrailli ünlü klarinetçi Chen Halevi, Fransa’nın en iyi kemancılarından Mariana Chiche, Cem Çetinkaya ve Erkin Arslan eşlik edecekler.

Albüme destek vermek isteyenler kendileri için en uygun kategoriyi seçip maddi yardımda bulunabilirler. Mesela İyi Niyetli Katılımcı başlığı altında 50 TL bağışta bulunursanız "Alla Turca ile Devr-i Alem"in sahibi olacaksınız. Şayet Müziksever Katılımcı iseniz 100 TL’lik bağışınız karşılığına albümün yanı sıra kitapçıkta isminiz yer alacak. 200 TL bağışta bulunursanız Romantik Katılımcı olacaksınız ve size sanatçılar tarafından imzalı CD/DVD, yine sanatçı tarafından imzalanmış eserlerin nota kitabı hediye edilecek ve CD kitapçığında isminiz yer alacak. Çılgın Katılımcı olmanız için ödemeniz gereken bağış miktarı 500 TL. Bunun karşılığında tüm bu hediyelerin yanı sıra sizin için özel tasarlanmış CD kapağı ve Emir Gamsızoğlu’nun 4 konserine davetiye kazanıyorsunuz.

Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerini besteledi

“Alla Turca ile Devr-i Alem”i bir kayıt projesi olarak tanımlayan Gamsızoğlu, albümde 15 yıla yakın bir süredir yazdığı eserlerin bulunacağını söylüyor. Üstelik kayıt sürecinden görüntüler ve kayıtlarda yer alan sanatçılarla yapılacak röportajlardan oluşan kısa bir film de bu projenin bir parçası.

Gamsızoğlu projenin doğuşunu şöyle anlatıyor: “20 yaşıma kadar basketbolcu olarak yaşadığım ve genelde küçük yaşta başlanılan piyanistlik gibi bir sanata o yaştan sonra başladığım için müzikle olan ilişkimin içerisinde bestecilik de olabileceğinin farkında değildim. Sonrasında, yıllardır içinde bulunduğum müzik dünyasında albümlerin değersiz kabul edilmeye başlandığını fark ederek piyasaya sürülmeyecek, gelir elde edilmeyecek bir albüm yapıp hem eserlerimi arşivlemeye hem de eserlerime ve kişisel olarak bana değer veren dostlarla müziği paylaşmamıza yol açacak bu projeyi yapmaya karar verdim. Tabii sanatçı dostlarımın hiç ücret almaksızın bu kayıtları gerçekleştirip projeye verdikleri destek de çok kıymetli.”

Bu projenin bir Türk besteci ve piyanistin eserlerinin dünyaya tanıtılmasına yardım edeceğini belirten Gamsızoğlu “Eserlerimden ‘Lied (şarkı)’ formunda olanlar Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirleri üzerine olduğundan muhteşem bir şairimizi de daha fazla tanıtma fırsatım olacak. Eserlerimden bazıları Türk melodileri üzerine (Solo piyano için eserlerimden biri ve 'Fantasy on Istanbul Tunes' isimli oda müziği eserim). Klasik müzik formlarında bu eserleri dinleyen yabancılar kültürümüzün melodileriyle zaten tanıdıkları bir stil üzerinden tanışacaklar” diyor.

Albümün önümüzdeki yaz aylarında yayınlanmasını hedefleyen Gamsızoğlu, bu projede sadece orkestra ve piyano için yazdığı ve projeye adını veren “Alla Turca ile Devr-i Alem” isimli eseri için orkestraya ödeme yapılacağını söylüyor: “Yine dünyanın dört bir tarafında tanınan kemancı dostum Cihat Aşkın da projeme katılmak istediğini belirtti. Cihat'la kaydetmek için bir keman-piyano sonatına başladım, yakın zamanda bitirebilirsem bu projeye dahil etmeye çalışacağız.”