Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Say ve Biret D-Marin'de

Say ve Biret D-Marin'de

Say ve Biret D-Marin'de16 Haziran 2016 - 10:06
Bu yıl 12.kez düzenlenen Uluslarası D-Marin Klasik Müzik Festivali'nin açılış konseri İdil Biret'le gerçekleşecek. Festivalde ayrıca Fazıl Say da genç yeteneklerle sahne alacak

12.Uluslararsı D-Marin Klasik Müzik Festivali, dünyaca ünlü piyanistler İdil Biret ve Fazıl Say'ı ağırlıyor. Festivalin açılış konseri İdil Biret'le gerçekleşecek. İdil Biret'in Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Edvard Grieg'in piyano repertuvarına kattığı başyapıtı 'La Minör Konçerto'yu seslendireceği konser, D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de 20 Ağustos Cumartesi 21.00'de başlıyor. Açılışta İdil Biret'e Onur Ödülü de verilecek.

Festivalin bu yılki konukları arasında ünlü piyanist Fazıl Say da yer alıyor. Say festivaldeki ilk konserinde 22 Ağustos'ta genç yeteneklerle Bodrum Kale'de sahne alacak. Çellist Dorukhan Doruk, kemancı Berfin Aksu, piyanist Iraz Yıldız ve Nazım Hikmet Korosu solistlerinden Seda taşpınar, Gülcan Burcu Değirmenci ve Uğur Okay, Say'ın eserlerine kendi yorumlarını getirecekler.

Say'ın festivaldeki diğer konserinde ise sanatçının başyapıtlarından 'Nazım Oratoryosu', Nazım Hikmert Korosu anlatıcı solist Genco Erkal ve solistler Serenad Bağcan, Arda Aktar, İdil Bursa, Gökçe Çatakoğlu, Çetin Özen eşliğinde 24 Ağustos Çarşamba 21.00'de D-Marin Turgutreis Ana Sahne'de seyirciyle buluşacak. Say, Nazım Oratoryosu'nu İbrahim Yazıcı şefliğindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ile sahneleyecek.