Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Shahin Novrasli İstanbul'dan geçti

Shahin Novrasli İstanbul'dan geçti

Shahin Novrasli İstanbul'dan geçti02 Temmuz 2018 - 09:07
25. İstanbul Caz Festivali kapsamında SOCAR Türkiye sponsorluğundaki Shahin Novrasli & Erkan Oğur konseri 30 Haziran akşamı Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras’ta gerçekleşti.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 25. İstanbul Caz Festivali, Azerbaycanlı ünlü piyanist ve besteci Shahin Novrasli’yi müzikseverlerle buluşturdu. Festival kapsamında SOCAR Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen konserin ardından yine SOCAR Türkiye sponsorluğunda düzenlenen Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması’nın kapanış konserinde sahne alan Erkan Oğur da kalbe dokunan kendine has melodilerini Boğaz’ın rüzgârıyla İstanbul’a taşıdı.

 

Azerbaycan cazının ikonik ismi Novrasli İstanbul’da!

Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki muhteşem gecenin ilk konuğu, bugüne kadar dünyanın önemli caz sahnelerinde yer alan Azerbaycanlı piyanist ve besteci Shahin Novrasli’ydi. Erken yaşta edindiği klasik müzik bilgisini Azerbaycanlı kökenlerinden gelen geleneksel folk müziği ile harmanlayan Novrasli, kontrbasta Felipe Cabrera, davulda ise Josselin Hazard ile sahnedeki yerini aldı. Trio’nun keyifli performansı izleyicilerden de büyük beğeni aldı. Shahin Novrasli’nin ardından sahne alan ünlü sanatçı Erkan Oğur’a ise piyanoda Can Çankaya, davulda Turgut Alp Bekoğlu, bas gitarda Matt Hall eşlik etti.