Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sonar İstanbul'a yeni isimler eklendi

Sonar İstanbul'a yeni isimler eklendi

Sonar İstanbul'a yeni isimler eklendi 16 Ocak 2018 - 04:01
Bu yıl 25. yaşını kutlayacak müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan Sónar Festivali’nin İstanbul ayağı, 6-7 Nisan 2018 tarihlerinde yeniden Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Sónar Istanbul’un, birçok önemli sanatçının yer aldığı müzik programına yeni isimler eklendi.

Geçtiğimiz yıl ilk kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen Sónar Istanbul, iki gün boyunca elektronik müzik sahnesinin birbirinden değerli DJ/prodüktörlerini ağırlamıştı. Bu yıl 25. yaşını kutlayacak müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan Sónar Festivali’nin İstanbul ayağı, 6-7 Nisan 2018 tarihlerinde yeniden Zorlu PSM’de gerçekleşecek. Sónar Istanbul’un, birçok önemli sanatçının yer aldığı müzik programına yeni isimler eklendi.

 

Sónar Istanbul’un iki güne yayılan ve ilk isimleri açıklanan müzik programı, yerli ve yabancı elektronik müzik sahnesinde her biri kendi alanında başarıya ulaşmış değerli gruplar ve prodüktörler ile dolmaya devam ediyor.

 

African soul ve elektronik müziğin buluşma noktası: Black Coffee

2003 yılında Red Bull Music Academy’e seçilerek Güney Afrika elektronik müzik sahnesine giriş yapan Black Coffee, 2005 yılında kendi adıyla yayımladığı ilk albümüyle ülke genelinde ses getirmeyi başardı. Kısa sürede yetiştiği toprakların zengin müzik mirasını elektronik müzik ile buluşturarak Afrika kıtasının en önemli DJ/prodüktörlerinden biri olan Black Coffee, 2016 yılında “Peace of Me” isimli son albümünü yayımladı. Soulful house ve afro funk etiketli DJ setleri ile bugün sadece Afrika’nın değil, tüm dünyanın saygınlığını kazanan Black Coffee, Sónar Istanbul’un efsanelerinden biri olacak.

 

Tekno dünyasının çok boyutlu efsane ikilisi: Pan-Pot

Aynı müzik tutkusuyla yolları Berlin’de kesişen Tassilo Ippenberger ve Thomas Benedix ikilisi, benzerlikler yerine zıtlıklarla beslenen ikili olarak Pan-Pot projesine başladı. Minimal ve kinetik seslerle örülü müzik kimliklerini tekno çatısı altında toplayan ikili, kariyerlerinin ilk döneminde Mobilee ve Einmaleins etiketiyle yayımlanan şarkı ve remikslerle bilinirlik kazandı. Müzikal yolculuklarının dönüm noktasını 2007 yılında yayımlanan ilk albümleri “Pan-O-Rama” ile yaşayan Pan-Pot, arşivindeki "Charly”, "Confronted" ve "Captain My Captain" gibi klasik haline gelen şarkılarıyla ait olduğu sahnenin efsaneleri arasına girmeyi başardı. Bugüne kadar dünyanın pek çok farklı noktasında festival ve gece kulüplerinde sahne alan ikili, baş döndüren seti ile Sónar Istanbul sahnesinde olacak.

 

 

 

Sónar Istanbul’un ses yelpazesi genişliyor

Elektronik müzik başlığı altında her biri kendi sesleri ile iz bırakmış yetenekli prodüktör ve grupları ağırlayacak Sónar Istanbul’un programına eklenen diğer isimler ise; Art Department, Maceo Plex, Deniz Kurtel ve daha pek çok ismi elektronik müzik sahnesine kazandıran efsane İngiliz prodüktör Damian Lazarus ve onun Mısırlı perküsyonist Hossam Ramzy, Amerikalı caz piyanisti ELEW ve Mozambikli gitarist Neco Novellas’tan oluşan The Ancient Moons grubu; akışkan ve melankolik tekno setleri ile İtalya’dan tüm dünyaya yayılan kıdemli DJ/prodüktör Joseph Capriati; virtüöz synth’leri ile son yıllarda dikkatleri üzerine çeken Fatima Yamaha; orkestral sesleri elektronik müzikle buluşturan Forest Swords; pek çok türü birleştirdiği tarzıyla elektronik müziğin sınırlarını zorlayan, DJ’liğin yanı sıra plak şirketi sahibi ve gazeteci olan Courtesy; birçok farklı elektronik müzik türünü buluşturan, sadece gece kulüplerinde değil galeri ve moda defilelerinde sergilediği sıra dışı performaslarla adından söz ettiren Honey Dijon; yerli elektronik müzik sahnesinden Islandman (Live) oldu. 6-7 Nisan 2018’de Zorlu PSM’de düzenlenecek Sónar Istanbul programından yeni isimler açıklanmaya devam edecek.

Yıldız İsimler Sónar İstanbul'da Red Bull Music Sahnesinde

Fatima Yamaha, Erol Alkan, Shigeto, Nosaj Thing, ve daha fazlası, 6 - 7 Nisan'da unutulmaz canlı performanslar ve DJ setleriyle Sónar İstanbul'daki Red Bull Music sahnesinde olacak!