Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sosyal medya Tweetfoni besteleyecek

Sosyal medya Tweetfoni besteleyecek

Sosyal medya Tweetfoni besteleyecek22 Ocak 2014 - 03:01
Kurt Weill Festivali orkestrası bu sene sosyal medya kullanıcılarının Twitter'da yazacağı bir senfoniyi çalacak
Almanya'nın Dessau şehrinde düzenlenen Kurt Weill Festivali, klasik müzik dünyasının sosyal medyadaki etkinliğinden de yola çıkarak bir proje hazırladı. Projeye göre müzikseverler ve taze besteciler, besteledikleri melodileri Twitter üzerinden göndererek bir 'Tweetfoni'ye imza atacaklar.
 
Hepsi Twitter'ın 140 karakter sınırında yazılmış olması gereken notalar arasından seçki yapılarak bir senfoni orkestrası tarafından çalınmak üzere düzenlenecek.  Sonuçlar şef Antony Hermus yönetimindeki Anhalt Dessau Filarmoni Orkestrası tarafından festival çerçevesinde 3 Mart tarihinde çalınacak.
 
Besteciler yazdıkları bölümleri özel tasarlanan ve 28 Şubat tarihinde açılacak www.tweetfonie.de adresinden, notaları tweete çevirip Twitter'a gönderen bir online klavyede çalarak gönderebilecekler. En orijinal tweetler dünyanın dört bir yanında bilgisayarları başındaki profesyoneller tarafından orkestra için uyarlanacak. Yeni yaratılan eserler internet üzerinden Dessau'ya gönderilip basılarak orkestra şefinin standında yerini alacak. Geçtiğimiz sene 16 bin kişinin katıldığı festivalde eserin çalınacağı performans, internet üzerinden de izlenebilecek.