Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » "Sunmayı hedeflediğim şey müziğin samimiyeti"

"Sunmayı hedeflediğim şey müziğin samimiyeti"

"Sunmayı hedeflediğim şey müziğin samimiyeti"01 Kasım 2019 - 10:11
Dizi ve film müzikleriyle tanınan Cem Tuncer, quartet çalışmasının yanı sıra yakın zamanda yayımlandığı Alright ile müzikseverlerin karşısında. On parçadan oluşan albümde dünyaca ünlü caz müzisyeni Ricky Ford ile birlikte çalışan Cem Tuncer sorularımızı yanıtladı.
İhsan Dindar - milliyetsanat.com
 
 
Öncelikle albümünüz hayırlı olsun... Müzikseverlere nasıl bir albüm sunmayı amaçladınız?
 
Çok teşekkürler. Albümde dokuzu bana bir tanesi Ricky Ford’a ait 10 tane parça var. Hepsi bu albüm için bestelenmiş orijinal müzikler. Mainstream tarzında bir caz albümü. Bol sololu ve canlı kaydedilmiş bir albüm. Sunmayı hedeflediğimiz olay müziğin samimiyeti aslında.
 
 
 
Albümde birlikte çalıştığınız isimlerden biri de ünlü saksafon sanatçısı Ricky Ford. Bu süreç nasıl gelişti?
 
Ricky dünyaca ünlü efsanevi bir caz müzisyeni ve eğitimci aynı zamanda. Bilgi Üniversitesi’nde okurken hocam olmuştu. Aslında Volkan Hürsever hariç Cem Tuncer Quartet üyelerinin hepsinin hocası. 20 yılı devirmiş bir usta çırak ve arkadaşlık öykümü var Ricky ile. Benim albümü çalma fikri 20 senedir var aslında , bu zamana kısmet oldu.
 
 
 
Alright adını taşıyan albümünüz aynı zamanda plak formatında da basıldı. Son dönemde plak kültürünün bu yeniden yükselişi hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Öncelikle dijitalde yayınladık. Güzel geri dönüşler aldı, hemen cd ve plak basacağız. Plak kültürünün yeniden yükselişi hoşuma gidiyor çünkü çok kıymetli bir ses sunuyor dinleyiciye. Yani iyi bir ses sisteminde plak dinlemek gibisi yoktur . Bütün dinamikleri ile müziği size yaşatır plak.
 
 
 
Grammy ödülü David Darlington albümün masteringine imza attı. Bu dokunuş albüme nasıl bir etki etti?
 
Öncelikle Hayyam Stüdyolarında Sinan Sakızlı tarafından muhteşem bir kayıt süreci yaşadık.
Mix’i de Sinan yaptı . Eğer güzel kaydedilip mixlenmezse mastering çok da işe yaramaz ama biz önceki süreci çok başarılı tamamlayınca David’e sihirli değnek ile dokunmak kaldı. Onun son dokunuşunun payı ayrıca çok büyük. Mastering konusunda çok önemli bir isim . Wayne Shorter’dan Herbie Hancock’a Wynton Marsalis’den George Benson’a kadar imzası var.
Bizim müziğimizi de beğenerek işledi.
 
 
 
Sizi dizi ve film müzikleriyle tanıdık. Bu alanda da besteler üretmeye devam edecek misiniz?
 
Dizi ve film müziği üretimi hayatımın önemli bir kısmını kaplıyor. Ben durana kadar da devam edecek. Severek üretiyorum ve çok fazla insan tarafından beğenilerek dinleniyor. Bu da benim üretim konusundaki motivasyonumu iyi yönde etkiliyor. Üretmeye devam!
 
 
 
Cem Tuncer Quartet yeni projelere imza atacak mı?
 
Tabi. Sırada yeni besteler var. Hepsi hazır ve kaydedilmeyi bekliyor.
 
 
ihsan.dindar@milliyet.com.tr
 
Etiketler: Cem Tuncer  Ricky Ford  Alright