Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Tamino'dan Türkiye konserleri

Tamino'dan Türkiye konserleri

Tamino'dan Türkiye konserleri09 Ağustos 2019 - 01:08
Melankolik şarkı sözleryle Tamino, İstanbul'da biletleri tamamen tükenen iki konserinin ardından, 17 Ekim'deki Milyon Performance Hall ve 19 Ekim'deki SoldOut Performance Hall konserleriyle ilk kez Ankara ve İzmir'e geliyor.

Tamino'nun müzikle ilişkisi lisede punk gruplarında çalarak başladı. Sonrasında annesinin Serge Gainsbourg, Tom Waits, Oumou Sangaré plaklarıyla tanıştı. Aktör ve müzisyen olan dedesi Moharam Fouad’ın müziği ve vokalinden çok etkilendi. Kendisini bütün dünyaya tanıtan ilk teklisi ‘Habibi’, dedesinin müziğinden aldığı ilhamla ortaya çıktı. Dinleyenleri ve müzik eleştirmenlerince "Jeff Buckley’nin veliahtı" olarak tanımlandı. Radiohead üyesi Colin Greenwood, ilk Tamino EP'si ve canlı performanslarda kendisine eşlik etti.

 

İlk albümü 'Amir'i 2018'de yayınladı. İçe dönük ama iddialı, masalsı ama geleneksel karakter hatlarıyla hayat verdiği şarkılarla dolu bu albüm, yayınlandığı yılın en başarılı çıkış albümlerinden biri olarak tanımlandı. 'Habibi' haricinde, 'Cigar' ve 'Indigo Night' gibi hikayesi derin şarkıları, dinleyicileri için başucu şarkısı kıvamına dönüştü. 

Etiketler: Tamino  İstanbul  Ankara  izmir