Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Tarlabaşı Salt’a geliyor

Tarlabaşı Salt’a geliyor

Tarlabaşı Salt’a geliyor24 Haziran 2014 - 09:06
9 kişilik Tarlabaşı Orkestrası, Batı müziğinden Balkan müziğine farklı tarzlar içeren repertuarıyla 25 Haziran'da Salt Galata'da konser verecek
ÖZGE KARA
 
Tarlabaşı Orkestrası, 2006 yılında ‘Küçük Laçolar’ adıyla, müziğin birleştirici gücüne inanarak çıktığı yolda başarıyla yürümeye devam ediyor.  Orkestra, Tarlabaşı bölgesinde yaşayan çocuk ve gençlerin temel müzik eğitimi almasını sağlamak amacıyla sekiz senedir Tarlabaşı Toplum Merkezi’nce destekleniyor. ‘Küçük Laçolar’ın büyüyüp genç birer müzisyene dönüştüğü bugünlerde Tarlabaşı Orkestrası 25 Haziran saat 18.30’da Salt Galata’da verecekleri bir konser ile bir kez daha dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
9 kişilik bir ekiple sahnedeki yerini alacak orkestra, Batı müziğinden Balkan müziğine bir çok farklı müziği bir araya getiren, çok sesli bir repertuvar hazırlamış dinleyiciler için. Tüm bu farklılıkları bir arada tutmanın öneminden bahseden orkestra eğitmenleri repertuvarla ilgili “Özellikle değişik parçaları bir araya getirmeye çalışıyoruz ki çocuklar dünya ne kadar renkli görebilsin. Bu, onların farklı kültürlere yakınlaşmasını da sağlıyor; ufuklarını genişletiyor,” diyor.
 
Konser hazırlıkları sürerken bir kez daha sahneye çıkacak olmanın getirdiği haklı gurur ve heyecanı yaşayan gençler ise herkesi kendilerini dinlemek üzere konsere davet ediyor. Hasan Kızıllar da bu gençlerden bir tanesi, aynı zamanda orkestranın şefi. 18 yaşında ve lise son öğrencisi olan Hasan, 2008’den bu yana orkestrada çello çalıyor. Liseyi bitirdikten sonra üniversitede müzik eğitimi almak istediğini ve en büyük hayalinin Devlet Korosu’na girmek olduğunu söylüyor. Hasan, 6 senedir parçası olduğu Tarlabaşı Orkestrası’nı şu sözlerle anlatıyor: “Biz Romanız. O yetenek bizde aileden gelen bir şey. Bizim babalarımız, dedelerimiz hepsi müzisyen. Ama yetenekle bitmiyor tabii; nota bu işin anahtarı. Biz de onun eğitimini almak için Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne katıldık ve bir orkestra kurduk. Nota eğitimimizi tamamladık, konserlerimiz oluyor. Bu orkestra sayesinde bugün hepimiz bir yerlere gelmiş durumdayız.”
 
 
Dinleyicilerin ücretsiz katılabileceği konserde müzik atölyelerinin devam edebilmesi için katkıda bulunmak isteyenler Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne bağışta bulunabilir. Merkezin daha önceden sahip olduğu kaynakların tükenmesi üzerine başlattığı ve bir süredir süren sponsor arayışı ise hala devam ediyor.