Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Tekfen Filarmoni ile bahar konserleri sona erdi

Tekfen Filarmoni ile bahar konserleri sona erdi

Tekfen Filarmoni ile bahar konserleri sona erdi09 Mart 2018 - 04:03
Aziz Shokhakimov yönetimindeki, Tekfen Filarmoni, Ankara, İstanbul ve Eskişehir’de “Bahar Klasikleri” konserleri verdi. Orkestra, Ankara ve İstanbul’da ‘günümüzün en iyi çellistlerden biri’ olarak gösterilen Alman Alban Gerhardt’a eşlik etti.

Tekfen Filarmoni Orkestrası, 6-8 Mart tarihlerinde sırasıyla Ankara, İstanbul ve Eskişehir’deki konserlerde Bahar Klasikleri’ni müzikseverlerle buluşturdu.

 

Orkestra Ankara ve İstanbul’daki konserlerde Alman çellist Alban Gerhardt’a solist Tekfen eşlik ederken, Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen Eskişehir konserindeyse, aynı zamanda bir Tekfen Vakfı bursiyeri olan yetenekli genç Türk viyolonselist Nil Kocamangil’e eşlik etti.

 

Daimi şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, 3 şehri kapsayan turnesinde Saygun’un Orkestra için Süit, Op. 14’ü, Elgar’ın Viyolensel Konçertosu, Gounod’nun Faust ve Ravel’in La Valse’ini seslendirdi. Orkestra ayrıca 19 yy. Japon bestecisi Kiyoshige Koyama’nın “Oduncunun Şarkısı” eserini, kurucusu Nihat Gökyiğit’e Japonya’nın “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı” nişanı takdim edilmesi şerefine seslendirdi.