Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları bir arada

Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları bir arada

Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları bir arada25 Mayıs 2018 - 03:05
Türkiye caz tarihine en hakim isimlerden biri olan müzik yazarı Hülya Tunçağ'ın moderatörlüğünde "Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları ile Söyleşi" paneli 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Türkiye caz tarihine en hakim isimlerden müzik yazarı Hülya Tunçağ’ın moderatörlüğünde, Kadıköy Living Room’da gerçekleşecek bu söyleşide kendini Türkiye’de cazı yaşatmaya adamış emektar müzisyenlerin anıları, tavsiyeleri, analizleri konuşulacak. Panelden ziyade bir sohbet gibi deneyimlenecek bu etkinlikte Türkiye’de cazın geçmişi ve bugünü irdelenecek.

 

Söyleşinin konukları Türkiye’nin önde gelen caz vokalistlerinden, eğitimci yanıyla yıllardır atölyesinde yetiştirdiği yetenekleri caz sahnemize kazandırmış olan Sibel Köse, Türkiye’nin ilk kadın caz piyanisti olan ve yurtiçi ve yurtdışında birçok festival ve mekanda dünyaca ünlü caz müzisyenleri ile konser vermiş Nilüfer Verdi ve ülkemizin caz ve hafif müzik tarihinin arka planında önemli bir yer tutan, 23. İstanbul Caz Festivali Yaşam Boyu Başarı ödülü sahiplerinden saksofon ustası Ergüven Başaran olacak.

 

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşi ve panellere katılım için rezervasyon.iksv.org adresinden rezervasyon yapılması yeterli. 

 

Panel 3: Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları İle Söyleşi

26 Mayıs, 16.30 – 18.30, Living Room

Moderatör: Hülya Tunçağ