Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Ünlü isimler Metin Ersoy'u anlattı

Ünlü isimler Metin Ersoy'u anlattı

Ünlü isimler Metin Ersoy'u anlattı20 Mart 2019 - 11:03
Babylon'da gerçekleşen Calypso Night: Metin Ersoy Tribute için konuk sanatçılar Metin Ersoy'u anlattı.

“KalipsoKralı” MetinErsoy’un85. yaşgünününkutlanacağı“Calypso Night: MetinErsoyTribute” 21 Mart akşamıBabylon’da. Güney Amerika sahilleri ve Karayip Adaları’ndan tüm dünyaya yayılmış halk müziği Kalipso’nun Türkiye’deki “kral”ı olarak tanınan Metin Ersoy, kilometrelerce öteden Kalipso müziklerini getirerek bu coğrafyada sevdirmeyi başardı. Aramızdan ayrılışının ikinci yılında özlem ve sevgiyle hatırladığımız Metin Ersoy’un 85. doğumgününde; Emir Ersoy Orkestrası ve konukları Meltem Cumbul, Yaşar, OrçunSünear, CanselElçin, Hakan Eren, CüneytAkgün, İlhamGencer, Ercan Turgut, Banu Kunt Işık ve Keremcem MetinErsoy’un seslendirdiği ve sevdiği şarkıları yorumlayacak. Babylon’da gerçekleşecek Calypso Night: MetinErsoyTribute konuk sanatçıları Metin Ersoy hakkında konuştu.

 

Meltem Cumbul: “Çocukluğumun merak, renk ve danslarına bir yenisini ekleyen kalipso diyarına ait kral”
 
 
 

Yaşar: “Ne zaman seni düşünsem gözümün önüne güzel gülüşün geliyor sonra yüzüme bir tebessüm sonra içime bir özlem…”

 

 
 

Orçun Sünear: "Metin Ersoy aklıma geldiğinde fillere karşı, kocaman dertlere karşı şarkı söyleyebilen ve enerjisi hiç bitmeyen calypso kralı geliyor."

 

 
 
Cansel Elçin: "Johnny Weissmuller gibi yakışıklı, Frank Sinatra gibi şarkı söyleyen ve Tarzan gibi mızrak fırlatan Metin abim."
 
 
 
 
 
Hakan Eren: "Bizlere kalipsoyu sevdiren, hayatımıza renk ve motivasyon getiren şarkıların büyük yorumcusu."
 
 
 
 
Cüneyt Akgün: “Kore Savaşı sırasında tanıştığı Kalipso müziğini Türkiye'ye taşıyarak, kendinden sonra gelen nesillere denizaşırı diyarların kapılarını neşe ve müzikle aralayan Türk müzik tarihinin en beyefendi kılavuz kaptanıdır Metin Ersoy.”
 
 
 
 
 
İlham Gencer: Tanıdığımda 20 yaşındaydı ve O’nun lakabını ben koydum “Kalipso Kralı“
 
 
 
 
 
Banu Kunt Işık: "Benim için Metin amca; en dürüst vatansever, en doğru Atatürkçü, çok büyük yorumcu, harika bir baba ve latin müziğinin Türkiye’deki en önemli öncüsü ve Türkiye’nin unutulmaz Kalipso kralıdır. Hep kalbimde."
 
 
 
 
 
Keremcem: "Kendi döneminin nezaketini bugüne taşıyan Kalipso Kralımız Metin Ersoy “Gemi”sine binip aramızdan ayrılalı 2 sene oldu. Biz oğlu Emir’le anısını sahnelerde yaşatmaya devam edeceğiz. Gururla.."