Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Yaman Okur'dan Vivaldi koregrafisi

Yaman Okur'dan Vivaldi koregrafisi

Yaman Okur'dan Vivaldi koregrafisi11 Temmuz 2018 - 02:07
Vivaldi’nin akıllara kazanan keman konçertosu “Dört Mevsim” Madonna’nın koreografı Yaman Okur’un ellerinde, dansla hayat buldu.

İtalyan besteci Antonio Vivaldi’nin unutulmaz eseri Dört Mevsim’den ilham alan koreograf Yaman Okur, yaz mevsimini anlattığı bir dans gösterisi hazırladı. Serinin ilk dansı ‘Yaz’ İtalya’da bir ateş çemberinin içerisinde Red Bull BC One All Star üyesi Neguin ve İtalya’nın en başarılı hip hop dansçılarından Arianna Cioccehetti tarafından gerçekleştirildi.

 

Dansın erkek figürü Brezilyalı B-boy Neguin, 2010 yılında Tokyo’da gerçekleşen Red Bull BC One dünya finalinde birinciliği yakaladı. Dansla haşır neşir büyüyen Neguin’in hareketleri capoeira ve sokak dansının etkilerini taşıyor.

 

 Sahnenin diğer yarısını dolduran Arianna Ciocchetti ise hem dansçı hem de koreograf olmasıyla öne çıkıyor. Ciocchetti ayrıca İtalyan hip hop dansının temsilcilerinden Dynamix Kidz ekibinin de kurucusu.

 

Dört mevsimi modern bir konseptle sahneye taşıyan koreograf Yaman Okur ise Stick And Sweet ve MDNA turnelerinde Madonna'nın ekibindeydi. Hem koreograf hem de dansçı olarak ekipte yer aldı.