Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta

Yapı Kredi Kültür Sanat'ta bu hafta22 Ocak 2019 - 03:01
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık(YKKSY)’ın bu haftaki etkinlik programı kapsamında 23 Ocak Çarşamba günü Lütfi Özgünaydın ile Fotoğraf ve Edebiyat Sohbetleri, 24 Ocak Perşembe günü Bir Dünya Börek – Böreğin Tarihsel Yolculuğu var.

Yapı Kredi Yayınları’nın çok sevilen yazarı Yalvaç Ural, yazarlık serüveni ve yaşam öyküsüyle Loca’nın konuğu oluyor. Fotoğrafçı-yazar Lütfi Özgünaydın, yıllardır düzenlediği Fotoğraf ve Edebiyat Sohbetleri kapsamında objektifini bu kez Ural’a çevirdi, onun yaşamından kesitleri belgeleyen fotoğrafları bir görsel sunum haline getirdi. 23 Ocak Çarşamba günü saat: 19:00’da yapılacak söyleşide Özgünaydın, Ural’la yaşamı ve kitapları üzerine konuşacak.

 

Mutfak kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla tanıdığımız Ayfer Yavi, dedesinin köyünde yağmur duasının kabul olunması için dağıtılan yağmur böreğinin damağında kalan tadı, burnunda tüten kokusuyla yola çıktı ve beş yılı aşan çalışmanın sonunda Bir Dünya Börek – Böreğin Tarihsel Yolculuğu kitabını çıkardı ortaya. Yavi, kısa bir süre önce YKY tarafından yayımlanan kitabının ve böreğin hikâyesini anlatmak üzere 24 Ocak Perşembe günü saat: 18:30’da Loca’ya konuk olacak. Kitabın editörü, halk kültürü araştırmacısı Sabri Koz, yazar, gurme, önolog Artun Ünsal ve gezgin gurme Mehmet Yaşin de kendi uzmanlık alanlarından katkılarla söyleşiyi zenginleştirecekler.

 

Geçen sezonda Türk edebiyatıyla klasik Türk müziği arasındaki yakınlıkların izini süren “Harf’ten ve Nota’dan”dizisi, bu kez kültür tarihimizden çeşitli temalara odaklanacak. İlk dinleti, “kahve”ye ve “İstanbul kahvehaneleri”ne ayrıldı. Klasik ve neo-klasik dönemin  eserleri, ilahiler, halk türküleri, kantolar, tangolar… İstanbul’un bütün sesleri kahvehanelerde yankılanırdı. Bu dinletide kahvenin ve kahvehanelerin İstanbul’daki öyküsüne ve onların refakatçisi müziğe kulak vereceğiz. 26 Ocak Cumartesigünü saat: 17:00’da Loca’da yapılacak olan ‘...kahveden gelir sesi’konserinin biletleri Biletix’te.