Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Yaşayan efsane İstanbul’daydı

Yaşayan efsane İstanbul’daydı

Yaşayan efsane İstanbul’daydı19 Temmuz 2018 - 10:07
İstanbul önceki akşam, müziğin yaşayan en büyük yıldızlarından birini ağırladı. Led Zeppelin grubunun kurucusu ve solisti Robert Plant, The Sensational Space Shifters grubuyla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
İHSAN DİNDAR
 
25. İstanbul Caz Festivali kapsamında yaklaşık bir aydır müzikseverler pek çok ismin ve topluluğun performanslarına şehrin farklı mekânlarında tanıklık etti. Nick Cave, Melody Gardot, Caro Emerald ve Benjamin Clementine’in aralarında bulunduğu önemli isimlerin sahne aldığı İstanbul Caz Festivali’nin kapanışı bir efsaneyle gerçekleşti.  Çağa damgasını vuran müzisyen Robert Plant, 11 yıllık bir aradan sonra yine İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeydi. Biletlerin çok önceden tükendiği konser, festivalin en coşkulu etkinliklerinden biri oldu. 
 
 
1948 doğumlu Robert Plant, ilerleyen yaşına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle konserin başından sonuna kadar sık sık İstanbullu müzikseverlerle sohbet etti. ‘Lemon’ ve ‘Turn it Up’ şarkılarıyla konsere başlayan Robert Plant ve The Sensational Space Shifters’ın performansına izleyiciler de eşlik etti.
 
Plant’ın yeni projesi
 
The Sensational Space Shifters, Robert Plant’in 2012 yılından bu yana sürdürdüğü bir projesi olarak biliniyor. Grup, konser sırasında son albümleri ‘Carry Five’tan da şarkılara yer verdiği konserde Led Zeppelin’in hepsi birer klasik haline gelmiş şarkılarını da İstanbullular için seslendirdi. ‘May Queen’, ‘Rainbow’, ‘Going to California’, ‘Please Read the Letter’, ‘Gallows’ gibi çok sevilen parçalarını seslendiren Robert Plant, son albümü ile aynı isme sahip ve Akdeniz-Orta Doğu melodileri barındıran ve son albümleri ‘Carry Five’ ile aynı adı taşıyan şarkısı uzun süre alkışlandı. 
 
Orta Doğu ezgilerinin ağırlıkta olduğu ‘Carry Five’ın ardından bir diğer Led Zeppelin klasiği olan ve 1969 yılında yayınlanan ‘Babe I’m Gonna Leave You’, özel bir düzenlemeyle İstanbullu müzikseverlerle buluştu. 
 
‘Görüşmek üzere’
 
‘Little Maggie’ ve ‘Fixing to Die’ gibi klasiklerle devam eden konserin bis bölümünde Robert Plant, Harbiye Açıkhava Sahnesi’ni dolduran binlerce müzikseverle birlikte Led Zeppelin’in en bilinen şarkılarından biri olan ‘Whole Lotta Love’u seslendirdi. Konser bitiminde ayakta alkışlanan Robert Plant ve The Sensational Space Shifters de izleyicileri selamladı. Robert Plant, “Yakında tekrar görüşmek üzere” diyerek sahneden ayrıldı.
 
ihsan.dindar@milliyet.com.tr