Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Yeldeğirmeni'nde caz şöleni

Yeldeğirmeni'nde caz şöleni

Yeldeğirmeni'nde caz şöleni09 Mayıs 2019 - 04:05
3.Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali, 10-12 Mayıs’ta Yeldeğirmeni - Moda hattında müzikseverlerle buluşacak. Festival, 10 Mayıs Cuma akşamı ünlü gitarist Gilad Hekselman’ın ZuperOctave konseri ile başlayacak.
Festivalin ikinci gününde (11 Mayıs Cumartesi) saat 15.00’te “Boni - Caz ve Fotoğraf Üzerine” başlıklı buluşmayla start alacak. Festival kapsamında aynı gün saat 17.30’da “Küff - Şenova Ülker & Anıl Deniz”, 20.00’de “Hangart - Cazzip Goes Electro”, 21’de “The Badau - Ayşe Tütüncü Dörtlüsü” ve 21.30’da “Kalabalık - Eser Noyan ve Eren Noyan feat. Baturay Yarkın & Anıl Deniz” cazseverlerle buluşacak. 
Festivalin üçüncü ve son günü ise “No. 39 - Flapper Swing” performansıyla başlayacak. 17.00’de “Bit'ro - Önder Focan ile Caz Gitar Üzerine”, 19.00’da “Hood - Su İdil Quintet” ve “Tiyatro Ops - İpek Göztepe Quartet” etkinlikleri ile sona erecek. 
 
 
Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali; Yeldeğirmeni bölgesindeki işletmelerin katkılarıyla, caz müzisyenlerinin seslerini duyurabilecekleri farklı bir platform yaratmak ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla ilk kez 30 Nisan 2017 Uluslararası Dünya Caz gününde müzikseverlerle buluşmuştu.  
 
 
 
Müzikle Kurulan Kültürel Bağ: 
Yerli ve yabancı müzisyenler arasında işbirliği platformu sağlamak amacıyla yola çıkan Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali; Türkiye’nin global caz sahnesindeki varlığını kuvvetlendirmek ve Türk caz müzisyenlerini dünyaya tanıtmak misyonunu da üstleniyor. 
 
 
Festival bu doğrultuda ilk işbirliğini 2018 yılında gerçekleştirdi. Festivalde Yunanistan’dan ünlü caz kontrbasçısı Petros Klampanis ve udi Baha Yetkin bir araya geldi. Festival aynı yıl, Tenerife’de MAPAS ve Mayorka’da FIRAB gibi uluslararası festivallere katılım sağladı.
 
 
Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali ve Amersfoort Caz Festivali komitelerinin işbirliği sonucu Türk Caz füzyon grubu Cazzip Project, bu köklü festivalde sahne alacak ilk Türk caz grubu olacak. 
Hollanda Amersfoort Caz Festivali’nde bu yıl, Türkiye’nin de içinde bulunduğu 20 ülkeden, 350 sanatçı, 80 konserle müzikseverlerle buluşacak.  
 
 
Türkiye adına ilk kez festivale katılan Cazzip Project; piyanoda Aslı Özer, bass gitarda Erhan Ertetik, davulda ise Ertuğrul Biber'den oluşan bir caz üçlüsü. Albümleri Stories, Mart ayı başında dijital platformlar ve müzik marketlerde yayınlandı. Her parçanın ayrı bir hikayesi olması nedeniyle “Stories” adını alan albüm, grubun 5 yıl süren çalışmasının sonucu olarak hayata geçti ve Cem Çatık prodüktörlüğünde Bubinga Records’ta kaydedildi. Albümün mastering’i Pieter Snapper tarafından Babajim Istanbul Studios & Mastering’de tamamlanırken, kayıt ve mix’i ise yine Cem Çatık’a ait. 
 
 
Amersfoort Caz Festivali’nde ülkemizi başarıyla temsil edecek grup, diğer katılımcı ülkelere de projelerini tanıtma fırsatı da bulacak. 
 
 
Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali, Hollanda ile başlayan işbirliğini önümüzdeki yıl kendilerinden bir grubu festival kapsamında ağırlamak suretiyle devam ettirecek. Ülkemizin diğer ülkelerle kültürel etkileşimini arttırmak adına 2020’de İspanya, İsviçre ve İsrail’den grupları da ağırlayacak.?
Yeldeğirmeni Caz Baharı Festivali, bu yıl Barcelona Jazz I Am ve Hollanda Amersfoort Caz Festivalleri’ne de temsilci olarak davet edildi.
 
 
3. Yeldeğirmeni Caz Baharı Festival Programı  
10 Mayıs Cuma 2019  21.00 - ZuperOctave - Gilad Hekselman  
 
 
11 Mayıs Cumartesi 2019
15.00 - Boni - Caz ve Fotoğraf Üzerine
17.30 - Küff - Şenova Ülker & Anıl Deniz
20.00 - Hangart - Cazzip Goes Electro
21.00 - The Badau - Ayşe Tütüncü Dörtlüsü
21.30 - Kalabalık - Eser Noyan ve Eren Noyan feat. Baturay Yarkın & Anıl Deniz 
 
 
12 Mayıs Pazar 2019
15.00 - No. 39 - Flapper Swing
17.00 - Bit'ro - Önder Focan ile Caz Gitar Üzerine
19.00 - Hood - Su İdil Quintet
19.00 - Tiyatro Ops - İpek Göztepe Quartet