Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Yinon Muallem Borusan Müzik Evi'nde

Yinon Muallem Borusan Müzik Evi'nde

Yinon Muallem Borusan Müzik Evi'nde10 Ocak 2019 - 01:01
Borusan Müzik Evi sahnesi bu hafta füzyon caz sahnesinin iki önemli projesini konuk ediyor. 11 Ocak Cuma akşamı Yinon Muallem’in müzik deneyimini cazla birleştirdiği, yeni etno-caz projesi Back Home (Eve Dönüş) dinleyiciyle buluşacak.

Borusan Müzik Evibu hafta iki önemli projeye evsahipliği yapacak. İlki, 11 Ocak Cuma akşamı Yinon Muallem Quintet’in etno-caz projesi Back Home (Eve Dönüş).Uzun yıllar Ortadoğu ve Türk makam müziği formları ve kendi köklerine ait geleneksel Yahudi müziği üzerine çalışan besteci, udi ve perküsyon sanatçısı Yinon Muallem, kariyerine yeni bir yön vererek, tüm müzik birikimini cazla birleştirdi ve yeni bir etno-caz projesi olan Back Home’u(Eve Dönüş) dinleyiciyle buluşturdu. Bu projede Muallem, zorlu bir coğrafyada umudu koruma çabasına odaklanırken, dinleyici ile hikâyelerini ve bu hikâyelerin yarattığı hayal kırıklığı, hüzün ve güçlü duruşa dair çeşitli duyguları paylaşıyor.

 

Borusan Müzik Evi’nde müzikseverlerle buluşacak ikinci proje ise Ali Perret’s DU.DU. Caz piyanisti, besteci Ali Perret ve Erivanlı dünyaca ünlü duduk ustası Suren Asatryan’ın dostluklarının sonucunda oluşan bu projede, Yunan ve Balkan müziği köklerine sahip kontrbasçı Apostolos Sideris ile Ortadoğu, Hint ve Asya müziği hakkında geniş bilgi birikimi sahibi perküsyon ustası Berkant Çakıcı barış frekanslarını yaymak üzere barış frekanslarını yaymak üzere bir araya geliyorlar.

 

Gruba ayrıca, dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşmış ve Amsterdam’da yaşayan, Türk müziği ve cazı doğaçlama yoluyla ve çağdaş bestelerde bir araya getiren çalışmalarıyla bilinen bas klarnet sanatçısı Oğuz Büyükberber ve keman sanatçısı Yunanlı genç müzisyen Giannis Poulios eşlik ediyor.

 

Ali Perret’s DU.DUbugüne kadar yapılmamış bir birliktelikte farklı bir tını ile müzikal konseptine uygun oluşturduğu repertuvarında, Anadolu türküleri ve düzenlemelerinin yanı sıra doğaçlamalar ve Ali Perret’nin bestelerini çağdaş Batı armonisi ve caz yaklaşımı ile birleştirerek sunuyor.