Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » YKKSY'de bu hafta

YKKSY'de bu hafta

YKKSY'de bu hafta13 Mart 2019 - 04:03
YKKSY'nin bu haftaki etkinlik programında 14 Mart Perşembe günü “Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe” başlıklı bir konferans var. 15 Mart Cuma günü ise Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Sen balık değilsin ki” adlı gösterisi seyirciyle buluşacak.

Şanlıurfa’da yer alan ve dünyadaki bilinen en eski anıtsal tapınak olan Göbeklitepe, geçen yıl UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girdi.Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu vesileyle 14 Mart Perşembe günü saat: 18:30’da Loca’da bir konferans düzenliyor. Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni: Son Avcılar ve Göbeklitepe konferansında Prof. Dr. Necmi Karul, Neolitik dönemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Göbeklitepe’yi ele alacak.

 

GÖSTERİ
Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın Sen balık değilsin ki adlı gösterisi 15 Mart Cuma günü saat: 20:00’da Loca’da izleyicilerle buluşuyor. Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu Sen balık değilsin ki, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform'un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi. Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla sahnelendi. Her türlü mekâna ve duruma uyarlanabilen gösterinin biletleri Biletix’te.

 

KONSER
Klasik Türk müziğindeki güfteler, Shakespeare’in dizelerini anlamamıza yardım edebilir mi? Şair, çevirmen ve edebiyat profesörü Cevat Çapan’ın bu soruyu sormasına yol açan şey, Shakespeare derslerini verirken karşılaştığı bir sorundu: Anadili İngilizce olmayan öğrencilerin, Shakespeare'in dil inceliklerinin tadına varmalarını nasıl sağlayabilirdi? Çapan böylece ilginç ve eğlenceli bir oyun başlattı ve Shakespeare’in dizelerini klasik müziğimizin yapıtlarıyla bir araya getirdi.16 Mart Cumartesi günü saat: 17:00’da Loca’da yapılacak olanHarf’ten ve Nota’dan dizisininMusıki Aşkı Besliyorsa Eğer konserinin biletleri Biletix’te.

Etiketler: YKKSY  göbeklitepe