Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Zorlu PSM Caz Festivali başlıyor

Zorlu PSM Caz Festivali başlıyor

Zorlu PSM Caz Festivali başlıyor26 Nisan 2018 - 01:04
Caz ana başlığı altında; blues, elektronik, world, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de içerecek şekilde tasarlanan Zorlu PSM Caz Festivali; ikinci defa 2-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Zorlu PSM Caz festivali'nin başlamasına bir hafta kala festivalde önce çıkan etkinlikleri takip etmek için nedenleri sıraladık.
 
 
Etnik köklerini Avrupa, Ortadoğu, Arjantin ve İspanya müzikleri ile harmanlayarak bugüne kadar 25 albüme imza atan keman virtüözü Ara Malikian’ın cezbedici ezgilerine kendinizi kaptırmak.
 
 
“Jedna si jedina” isimli şarkısı ile ülkesi Bosna Hersek’in ulusal marşını belirlemiş bir sanatçı olan ve milyonlara seslenen Dino Merlin’in pop-rock, pop-folk, pop, disco, world-pop etiketli enerjik performansına tanıklık etmek.
 
 
Kurucusu olduğu  Atlantic Records ile bir dönem dünya müzik sahnesinin dengelerini değiştiren söz yazarı ve iş adamı Ahmet Ertegün’ün anısına düzenlenecek özel gecede yer almak. Bu gecenin ev sahibi olan Karsu’nun naif vokali ve ona eşlik eden dinamik trompet, ritmik davul ve atmosferi ısıtacak kontrbas sesleriyle mest olmak.
 
 
“Çıplak ayaklı diva” olarak tanınan Cesária Évora’nın anısına sahne alacak Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella ve Elida Almeida’nın anı defterine dönüşecek konserinde yer almak.
 
 
Pink Floyd şarkılarına kattıkları benzersiz yorum ve nefes kesen görsellerle müzikseverleri büyüleyen The Australian Pink Floyd Show’un iki gün üst üste sergileyeceği efsaneye saygı duruşuna katılmak.
 
 
Enstrümantal rock, psychedelic rock ve post-rock’ı harmanladığı birbirinden başarılı 6 albüme imza atan ABD’li grup Grails’in farklı müzik tarzlarını sahiplenen eşsiz performansına kapılıp gitmek.
 
 
Ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksofonda Engin Recepoğulları’ndan oluşan quartet projesi ile caz evrenine yolculuk yapmak.
 
 
“Radiohead caz yapsa bo¨yle tınlardı” diye tanımladığı du¨nyaca u¨nlu¨ Fransız trompetc¸i Erik Truffaz’ın bizzat eşlik edeceği İlhan Ersahin’s Istanbul Sessions grubu ile cazdan rock’a, disco’dan dub’a pek c¸ok mu¨zikal tınının duyulacağı bir geceye eşlik etmek.
 
 
Fransız şanson geleneği ve klasik Amerikan caz repertuarını modern yorumuyla buluşturan Stacey Kent’in romantik sesi eşliğinde farklı coğrafyalardan ilham aldığı müziği ile buluşmak.