Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Çiftçi ailesi' sonbahar müzayedesinde

'Çiftçi ailesi' sonbahar müzayedesinde

'Çiftçi ailesi' sonbahar müzayedesinde 18 Ekim 2015 - 06:10
Antik A.Ş. Müzayede Evi, 7 Kasım'da Antik Palace'ta sonbahar sezonunun ilk müzayedesini düzenliyor
Erol Akyavaş, Orhan Peker, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Fahrel Nisa Zeid, Abidin Elderoğlu, Nejad Melih Devrim, Ferruh Başağa, Adnan Çoker, Avni Arbaş, Abidin Dino, Fikret Mualla, Ömer Uluç ve Mehmet Güleryüz'ün aralarında olduğu isimlerin eserleri Antik A.Ş. Müzayede Evi'nin 7 Kasım'da Antik Palace'ta düzenleyeceği müzayedede satışa sunulacak. 
 
 
 
1950’den günümüze Çağdaş Türk sanatından önemli bir seçki, koleksiyonerlerin beğenisine sunuluyor. Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 'Çiftçi Ailesi' isimli ünlü tablosu yer alıyor. 1953 yılının Eylül ayında ilk kez Time dergisinde yayınlanan eser, Anadolu renkleri ve mozaik desenleriyle betimlenmiş anne, baba ve bebekten oluşan bir çiftçi ailesini konu alıyor. Eser, 250 bin TL açılış fiyatı ile satışa sunulacak. Müzayedede ayrıca Erol Akyavaş’ın beş eseri, Burhan Doğançay’ın 'Kurdeleler' serisinden dört eseri, Ferruh Başağa’nın 1980 sonrası eserleri ile Orhan Peker’e ait tuvaller satışa sunuluyor. Adnan Çoker’in farklı dönemlerinden dört eseri, Fikret Mualla’nın 'Sokak' konulu tablosu ile Abidin Elderoğlu’nun tuval çalışmaları da satışa sunulacak eserler arasında. Fahrelnissa Zeid’in 'Portreler' konulu tuvalinin açılış fiyatı ise 200 bin TL olarak belirlendi. Çağdaş Türk sanatçılarının yanı sıra müzayedede, Francis Bacon, Joan Miro, Yves Klein, Damien Hirst, Victor Vasarely, Peter Halley, Peter Zimmerman ve Hiroshi Sugimoto imzalı eserler de yer alacak.
 
 
Müzayedeyi yönetecek olan Olgaç Artam, “Müzayedede yer alan eserleri, kendi koleksiyonumuza seçer gibi özenle ve dikkatle seçmeye çalıştık,” diye belirtiyor. Satışa sunulacak eserler, 2 -7 Kasım tarihleri arasında Antik A.Ş. sergi salonlarında ziyaret edilebilecek. 
 
 
Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ünlü tablosu, Time dergisinde yayımlanmıştı.