Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Duvarları Olmayan Müze' ziyarete açıldı

'Duvarları Olmayan Müze' ziyarete açıldı

'Duvarları Olmayan Müze' ziyarete açıldı10 Mart 2017 - 12:03
British Council'in gerçekleştirdiği dijital sanat platformu, Elif Kamışlı'nın 'Geçen Gece Bir Rüya Gördüm' sergisi ile açıldı
Sanatı dijital ortama taşıyarak sanatseverlere yeni bir deneyim yaşatmayı hedefleyen British Council, 'Duvarları Olmayan Müze' olarak tanımladığı dijital sanat platformunu ilk kez Türkiye'de gerçekleştiriyor. Platform, ilk olarak 2016 yılında British Council Misafir Küratör Programı‘na katılma hakkı kazanan küratör Elif Kamışlı'nın British Council Koleksiyonu için oluşturduğu 'Geçen Gece Bir Rüya Gördüm' başlıklı sergisi ile açıldı.
 
Birleşik Krallık sanatının iki güçlü geleneği olan manzara ve heykellerden bir seçkinin yer aldığı sergi bir yıl boyunca ziyaret edilebiliyor. Sergi alanı ziyaretçilere zaman kısıtlaması ya da fiziksel erişim engeli olmadan sergiyi serbestçe dolaşma ve keşfetme özgürlüğü tanıyor. Ziyaretçiler, bu sanal sergi alanında eserler ve sanatçılar hakkında detaylı yazılı, görsel, işitsel bilgi alabiliyorlar. Bu şekilde sergi alanı, ziyaretçinin deneyimini seçimleriyle şekillendirerek aktif bir rol oynamasını ve kendi eşsiz deneyimini yaratmasına olanak sağlıyor.