Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Anish Kapoor heykeli SSM koleksiyonunda

Anish Kapoor heykeli SSM koleksiyonunda

Anish Kapoor heykeli SSM koleksiyonunda22 Temmuz 2014 - 02:07
10 Eylül 2013 - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında Sabancı Müzesi'nde düzenlenen sergisi yoğun ilgi gören sanatçınıni bir eseri, müzenin bahçesinde sürekli görülebilecek

Uluslararası üne sahip sanatçı Anish Kapoor’un "Çift – Double" isimli eseri, S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) kalıcı koleksiyonunda ziyarete açıldı. Anish Kapoor'un Türkiye'de bir müze koleksiyonunda ziyarete açılan ilk eseri olan heykel çalışması, 2013 Eylül’de SSM’nin ev sahipliği yaptığı ve binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza atan “Anish Kapoor İstanbul'da” sergisinin kapsamında müze bahçesinde sergilenmişti. 3 m yüksekliğinde ve 1.70 m genişliğinde granit taştan üretilen “Çift – Double”, 5.300 kg ağırlığıyla sergide yer alan taş eserlerin en büyük ve ağırlarından biri olma özelliğini taşıyordu. Yapımı 2006’da tamamlanan görkemli eser, artık kalıcı olarak SSM’nin bahçesinde sanatseverlerle buluşuyor. 

Eserin Sabancı Müzesi’ne gelmesine vesile olan “Anish Kapoor İstanbul'da” sergisi, 10 Eylül 2013 – 2 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlendi. Bu süre zarfında müze yönetimi, “Çift – Double” eserini kalıcı koleksiyonuna katmak üzere, sanatçı Anish Kapoor ile görüşmelere başladı. 6 Haziran 2014 tarihinde müze koleksiyonuna dahil edilmek üzere Londra'dan yola çıkan eser, 14 Haziran’da İstanbul’a vardı ve 15 Temmuz’dan itibaren bahçede ziyarete açıldı.