Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Ankara'nın sanat 'aralık'ı

Ankara'nın sanat 'aralık'ı

Ankara'nın sanat 'aralık'ı19 Kasım 2017 - 05:11
İlk defa 2015 yılında düzenlenen, ve bu yıl 3.’sü ile 39 bin 650 kişiyi ağırlayan Artankara, önümüzdeki yıl 15 - 18 Mart 2018 tarihleri arasında ATO Congresium’da 4. kez kapılarını açacak.
 
İş dünyası ve sanatçı buluşmasının önemli ve anlamlı bir sinerjiye  dönüşecek ve derinden etkileyecek sonuçlar yaratacağı inancıyla geçtiğimiz yıl, 'İşe Giden Sanat' / ’İş’te Sanat’ teması ile düzenlenen fuar, 2018 yılında da bu tema ile düzenlenecek. Fuar kapsamında Türkiye çağdaş sanatının önemli isimlerinin katılacağı söyleşi, konferans, çalıştay ve çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri gibi paralel etkinlikler de yer alacak.
 
Kente, bölgeye, ülkemize, komşu çevre ülkelere yönelik sanat ortamlarına, piyasalarına bir ivme kazandırmak üzere kurgulanan Artankara, ilk yıl 17 bin, 2016’da 32 bin, 2017’de ise 39.650 sanatseveri ağırladı ve sanat piyasasını hareketlendirdi.
 
Fuarda, Türkiye galerileri yanı sıra Güney Kore, İsviçre, İtalya, İngiltere, Avusturya, Fransa, İran, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan, Rusya, Filipinler, Makedonya, Macaristan, Kazakistan, Lihtenştayn, Almanya ve Gürcistan’dan toplam 20 ülkeden çağdaş sanatın en iyi ve yeni örneklerinden 2 bin eser sanatseverlerle buluştu.