Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Arkas'ta Picasso kuyruğu

Arkas'ta Picasso kuyruğu

Arkas'ta Picasso kuyruğu04 Ekim 2019 - 09:10
Arkas Sanat Merkezi’nde açılan ve başbaşka bir Picasso gösteren Picasso: Gösteri Sanatı sergisi ziyaretçi akınına uğruyor. İlk iki haftasında 20 bin kişi ziyaret etti.

Picasso-Méditerranée projesi kapsamında düzenlenen sergiler serisinde Türkiye’yi Arkas Sanat Merkezi “Picasso: Gösteri Sanatı” ile temsil ediyor. Paris’ten İzmir’e uzanan bir köprü vazifesi gören sergide, Picasso’nun tüm hayatı boyunca etkilendiği gösteri dünyasına ait eserler ilk kez  gösteri teması altında  bir araya geliyor. Paris Picasso Ulusal Müzesi’nin özel desteği ile altmıştan fazla eser verdiği sergide Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eser yer alıyor. Picasso’nun pek çok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar ile gösteri sanatlarının sanat yaşamına olan etkisi izleyecilere sunuluyor.  Ayrıca sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın bağları belgeleyen fotoğraflar da sergileniyor.  

 

Sergi hakkında duygularını paylaşan Paris Picasso Müzesi Müdürü Laurent Le Bon burada amaç yeni bir Picasso sergisi yapmak değildi. Bizim için önemli olan Picasso’ya bakışı yenilemekti diyor. Lucien Arkas ise herkesin Picasso’nun kübizmini bildiğini ve aslında daha çok yaşlı Picasso’nun bilindiğini genç ve farklı yönlerini bilenlerin az olduğunu söylerken Picasso'nun kostüm tiyarto sahneleri de dekor perde tasarımları yaptığı niye bilinmesin? Sergiyi gezenler bunları da görüyorlar ve çok şaşırıyorlar.” dedi. Serginin gördüğü ilgiden çok mutlu olan ve yaptıkların işin doğru olduğunu gördüklerini söyleyen Lucien Arkas, sergiyi görmeye gelen herkese teşekkür etti.

 

Giriş ücretsiz

Pazartesi hariç haftanın her günü açık olan Arkas Sanat Merkezi Perşembe günleri 20.00’ye kadar diğer günler ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ücretsiz olan sergi 5 Ocak’ta sona erecek.

 

Paris Picasso Ulusal Müzesi’nin özel desteği ile gerçekleştirilen, ana sponsorluğunu Türk Hava Yolları, resmi sponsorluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sergi destekçiliğini de Allianz üstlendi.

Etiketler: Picasso  Arkas