Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Arter’de iki sergi birden

Arter’de iki sergi birden

Arter’de iki sergi birden02 Şubat 2018 - 01:02
Arter 16 Mart - 15 Temmuz tarihleri arasında Can Aytekin’in ‘Boş Ev’ ve Ali Mahmut Demirel’in ‘Ada’ isimli eşzamanlı kişisel sergilerine yer veriyor.
Aytekin’in kişisel sergisi ‘Boş Ev’, sanatçının aynı isimli yeni serisinin yanı sıra 2005’ten sonra ürettiği beş seriden bir seçkiyi de içeriyor. Tuval resmi ve desenlerin ağırlıkta olduğu sergide, sanatçının üç boyutlu bazı yapıtları da sergilenecek. Eda Berkmen’in küratörlüğünü yaptığı ‘Boş Ev’ izleyiciyi hatırlama ve hayal kurma üzerine bir oyuna davet ediyor. Sergi her türlü detaydan, eşyaların ağırlığından ve yaşamsal gereksinimlerin kalabalığından arındırılmış bir evin bölümlerini tuvallere taşıyor. 
Arter’in ikinci katı ise Ali Mahmut Demirel’in İstanbul’daki ilk kişisel sergisi olan ‘Ada’ya ev sahipliği yapıyor. Başak Doğa Temür’ün küratörlüğünü yaptığı sergide Demirel’in terk edilmiş yapıları gözlemlediği ‘Post-Apokaliptik Ütopyalar’ başlıklı yeni video serisi ve ilk deneysel video çalışmalarından biri olan ‘Hortum’ (2000) bir arada sergileniyor. Seriyi oluşturan ‘İskele’ (2015), ‘Kuyu’ (2017) ve ‘Fabrika’ (2018) Arter’deki sergide ilk kez birlikte gösteriliyor. 
 
Etiketler: Arter