Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Çocukların gözünden Cibali

Çocukların gözünden Cibali

Çocukların gözünden Cibali05 Ekim 2012 - 07:10
Cibalili çocuklar Kadir Has Üniversitesi'nin başlattığı Komşuluk Hakkı Projesi kapsamında Cibali'yi fotoğrafladı Cibalili çocukların fotoğraflarından oluşan sergi Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali Kampüsü'nde izleyiciyle buluşuyor.

Khas Komşuluk Hakkı Projesi'nde ilk olarak Cibalili ilköğretim öğrencileri için "Bir Mahalle Hatırası" adlı belgesel fotoğraf atölyesi başlatıldı. Cibali İlköğretim Okulu ve Fener Rum Lisesi'nden, yaşları 13 ila 16 arasında değişen gönüllü 10 ilköğretim öğrencisine atölyenin birinci aşamasında fotoğraf makinesi hediye edildi.

























İkinci aşamada, öğrencilere Kadir Has Cibali Kampüsü’nde geçtiğimiz mayıs-haziran aylarında 48 saatlik teorik ve uygulamalı temel belgesel fotoğraf eğitimi verildi. Ardından çocuklar yaşamlarının geçtiği Haliç kıyılarındaki gündelik hayatı belgelediler.

Son aşamada ise aralarında Sabah Gazetesi yazarı Hasan Bülent Kahraman, TV8 program yapımcısı-fotoğraf sanatçısı Okan Bayülgen, Radikal Gazetesi yazarı-CNN Türk 5N1K Program Yapımcısı-Sunucusu ve Dipnot.tv kurucusu Cüneyt Özdemir, Taraf Gazetesi-Aktüel Dergileri’nin köşe yazarı Alper Görmüş’ün de olduğu 10 tanınmış gazeteci ve fotoğraf sanatçısı çocukların çektiği bini aşkın fotoğraf arasından sergilenmek üzere seçilen 10 fotoğrafı metinler yazdılar. 10 Ekim'e kadar sürecek olan sergide hem çocukların fotoğrafları hem bu ünlü isimlerin yorumları yer alıyor.