Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Duvarsız müzede portre sergisi

Duvarsız müzede portre sergisi

Duvarsız müzede portre sergisi18 Ocak 2018 - 11:01
İlk dijital sergisi ‘Geçen Gece Bir Rüya Gördüm’ ile 15. Altın Örümcek Web Sitesi Ödülleri’nde En İyi Web Sitesi Ödülü’nü alan British Council, ikinci dijital sergisi ‘Tanışıyor muyuz?’ ile 2018 yılında da sanatseverleri farklı bir sanat deneyimine davet ediyor.
British Council’ın ‘Duvarları Olmayan Müze’ (Museum Without Walls) görsel sanat koleksiyonundan bir seçkiyle açılan ikinci sergisi ‘Tanışıyor muyuz?’, Ulya Soley küratörlüğünde portre sanatına odaklanıyor. 
 
Sergiye https://exhibitions.britishcouncil.org.tr web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Ayrıca sergide yer alan işler Sesli Betimleme Derneği işbirliği ile görme engelli izleyicilerin de deneyimleyebilmesi için özel olarak sesli betimlendirildi. ‘Tanışıyor muyuz?’ sergisi, British Council Koleksiyonu’ndaki portreler aracılığıyla eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılığı keşfediyor. Sergiye dahil edilen sanatçılardan göze çarpan isimler arasında Lucian Freud, Jake ve Dinos Chapman, Sarah Lucas, Chris Ofili, Tracey Emin ve 2017 Turner Ödülü sahibi Lubaina Himid bulunuyor.