Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Eskişehir Modern Sanat, Japon mimara emanet

Eskişehir Modern Sanat, Japon mimara emanet

Eskişehir Modern Sanat, Japon mimara emanet28 Nisan 2017 - 12:04
Açılış tarihi henüz açıklanmayan müzenin projesi Kengo Kuma & Associates mimarlık ofisi tarafından bölge ve Osmanlı mimari unsurları göz önüne alınarak tasarlanacak
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde inşa edilecek olan modern sanat müzesi projesinin ilk detaylarını internet sitesinden paylaşıldı. Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates'in üstleneceği projenin tasarımında, Odunpazarı'nın kültürel ve tarihsel öğeleri göz önüne alınmış. Yatay olarak dizilmiş odun parçaları dev birer kasa gibi konumlanacak ve birbirine geçmiş yapısıyla müzede ilerledikçe daha geniş iç mekanlar yaratılacak.
 
 
Odunpazarı Modern Sanat Müzesi ters dönmüş tahta kasaların içe içe geçmiş yapısı sayesinde de müze içine de daha fazla güneş ışığının girmesi sağlanacak. Her bir kasa farklı bir iç mekan ve kullanım alanı da sunuyor. Bölgenin ve geleneksel Osmanlı mimarisinin de öğelerini taşıyacak olan müze, Odunpazarı'nın genel çehresine de uyum sağlayacak.
 
Kengo Kuma & Associates'ten mimar Yuki Ikeguchi'nin öncülüğünde geliştirilen proje şu anda yapım aşamasında. Müzenin açılış tarihi ise henüz açıklanmadı.