Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Heinz Mack sergisi 18 Eylül'e dek uzatıldı

Heinz Mack sergisi 18 Eylül'e dek uzatıldı

Heinz Mack sergisi 18 Eylül'e dek uzatıldı27 Temmuz 2016 - 02:07
ZERO akımının kurucularından Alman sanatçının Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki sergisi 18 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek
Tahincioğlu ana sponsorluğunda S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı “MACK. Sadece Işık ve Renk” sergisi, 18 Eylül 2016’ya kadar uzatıldı. II. Dünya Savaşı sonrası dünyanın yaşadığı maddi ve manevi yıkıma karşı geleneksel sanat anlayışını sıfırlayarak aydınlık, ışık ve şeffaflık dolu yepyeni bir dünya vaadiyle yola çıkan ZERO akımının kurucularından biri olan Alman sanatçı Heinz Mack’ın 100’den fazla eserinin bir araya geldiği sergi, resim, heykel ve kinetik sanat eserlerinden zengin bir seçki sunuyor.
 
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Maalesef Türkiye şu anda dünyada uzak durulması gereken bir ülke görüntüsü veriyor. Bu durum her sektörü olduğu gibi kültür sanat ortamını da olumsuz etkiliyor. Yaşanılan olaylardan ötürü hergün bir kültür sanat etkinliğinin iptal edildiğini, ertelendiğini üzülerek duyuyoruz. Böyle bir konjonktörde sergimizin uzatılmış olması çok kıymetli," dedi.
 
Serginin uzatılmasını Alman sanatçı Heinz Mack’ın S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'ne ve Türkiye'ye inandığının çok önemli bir göstergesi olduğuna işaret eden Ölçer, "Sanat her zaman toplumlara umut vermiştir. Karanlıkları bertaraf etmenin yollarından biridir sanat. Biz de Sakıp Sabancı Müzesi olarak herkesi, Heinz Mack sergisini görmeye davet ediyoruz. İnanın size çok iyi gelecek” diye konuştu.