Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Javadzade'nin Türkiye'deki ilk kişisel sergisi açılıyor

Javadzade'nin Türkiye'deki ilk kişisel sergisi açılıyor

Javadzade'nin Türkiye'deki ilk kişisel sergisi açılıyor10 Ocak 2018 - 12:01
Hemad Javadzade‘nin mistik ve gerçeküstücü kompozisyonları, Doğu kültüründen aldığı esinle birleştirdiği yapıtlarının yer aldığı ‘Yersiz Zaman’ adlı kişisel sergisi 10 Şubat'tan itibaren Galeri Diani’de!

'Yersiz Zaman’ genç bir İranlı sanatçı olan Hemad Javadzade “nin Türkiye ‘de ki ilk kişisel sergisi olması özlediğini taşıyor. Sergi Galeri Diani’de 10 Şubat- 3 Mart 2018 tarihleri arasında izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

 

Hemad Javadzade her ne kadar “Resim benim için sanki başka bir dünyaya açılan bir kapı, gerekçilikten gerçeküstücülüğe hep kaçmışımdır’ dese de yapıtlarında son derece gerçekçi ögelerden yola çıkarak gerçeküstü bir dünya kuruyor. Örneğin uzaktan dörtnala koşan bir at olarak gördüğünüz figüre yakınlaştıkça üstüste yığılmış insan iskeletlerinden oluştuğunu kavrıyorsunuz. Yapıtlarında son derece güçlü bir yetkinlikle kullandığı insan ve hayvan anatomisini kendi gerçeküstü anlayışıyla abartıp değiştiriyor. Batılı sanatçılar gibi yol alırken aynı zamanda doğduğu büyüdüğü coğrafyanın nesnelerini mitlerini, duygusallığını ve hatta tekniklerini kullanarak doğu ile batı arasında geçiş sağlıyor. Son derece incelikle işlenmiş yapıtlarında izleyiciyi gerçeklerden alıp kendi dünyasına götürüyor sanatçı.

 

Bu sıradışı sergide tual üzeri akrilik yapıtlar olduğu gibi kağıt üzerine mürekkep bir çok yapıt izleyiciye sunuluyor.