Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Kıraç Vakfı'ndan Google'da sergi

Kıraç Vakfı'ndan Google'da sergi

Kıraç Vakfı'ndan Google'da sergi04 Ağustos 2013 - 07:08
Daha önce İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde sergilenen "Üç Kitaplı Kentler", Google Cultural Institute platformunda Türkiye'den yer alan ilk sergi olacakSuna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Google Cultural Institute platformunda Türkiye’den katılan ilk araştırma enstitüsü olarak online sergisini açıyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonundaki Sadrazam Kıbrıslı Kamil Paşa'nın fotoğraf albümünden kurgulanan “Üç Kitaplı Kentler: 19. Yüzyıl Fotoğraflarında Kudüs ve Kutsal Topraklar” sergisi, Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde yaşayan, Kudus, Gazze, Yafa gibi kentlerdeki inanç çeşitliliğini ve bu zenginliğin mimari yansımalarını konu alıyor.

Küratörlüğünü Ekrem Işın’ın, danışmanlığını M. Baha Tanman’ın üstlendiği, “Üç Kitaplı Kentler: 19. Yüzyıl Fotoğraflarında Kudüs ve Kutsal Topraklar” adlı sergide 19. Yüzyıl sonlarında Kudüs ve Gazze sancaklarında bulunan belli başlı yerleşim birimlerindeki yapıların fotoğrafları yer alıyor. Sergi daha önce 10 Eylül - 19 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda sergilenmişti.

Google Cultural Institute’ta, sanat eserleri, tarihteki önemli dönüm noktaları ve dünya mirası koruma alanlarının yanı sıra, tüm dünyadaki kültür kurumlarının arşivlerinin arkasındaki öyküleri anlatan dijital sergiler görülebiliyor.

http://www.google.com/culturalinstitute