Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Rembrandt tablosu servet kazandırdı

Rembrandt tablosu servet kazandırdı

Rembrandt tablosu servet kazandırdı18 Ocak 2018 - 10:01
ABD'nin New Jersey bölgesinde yaşayan Landau ailesinin bodrumlarında bulduğu tablo Rembrandt'a ait çıkınca servet kazandırdı. 800 dolardan açık artırmaya çıkardıkları tablo 4 milyon dolara alıcı buldu.
ABD’nin New Jersey Eyaleti’nde yaşayan Ned, Roger ve Steven Landau kardeşler, kısa süre önce ölen annelerinin evinin bodrumunda Rembrandt’ın bir tablosunu buldu. 
 
800 dolardan açık artırmaya çıkarmayı düşündükleri tablonun Hollandalı ressam Rembrandt’a ait olduğu ortaya çıktı. Rembrandt’ın insanın 5 duyusunu anlattığı tablo serisinden biri olan tablonun “Koku” temasını anlattığı belirlendi.
 
Açık artırmaya çıkarılan tablo 1 milyon dolara alıcı buldu. Tablo üzerinde rötuş yapıldıktan sonra tekrar bir açık artırma düzenlendi. İngiltere’nin çok satan gazetelerinden Daily Mail’de yer alan habere göre tablo ikinci açık artırmada 4 milyon dolara alıcı buldu.
 
1624’te tamamlanan tabloya, “Baygın Hasta (Koku duyusunun alegorisi)” adının verildiği belirtilirken Landau ailesi bu tablonun annelerine büyükbalarından kaldığını ifade etti.
 
İşte o tablo;
 
 
Etiketler: Rembrandt  New Jersey