Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » Türkiye'den sanatçılar Londra Sanat Fuarı'nda

Türkiye'den sanatçılar Londra Sanat Fuarı'nda

Türkiye'den sanatçılar Londra Sanat Fuarı'nda15 Aralık 2017 - 07:12
17-21 Ocak 2018 tarihleri arasında 30. yıldönümü kutlayacak Londra Sanat Fuarı, Art UK ile iş birliğinde gerçekleştireceği bir sergiye ev sahipliği yapacak. 'Art of the Nation: Five Artists Choose' isimli sergi Britanya’nın kamuya ait sanat koleksiyonundan 30 işi izleyicisiyle buluşturacak.
 
Art Projects'in en dikkat çeken bölümü, yaratıcı ve yeni iş birliklerini teşvik etmek amacıyla, galeri ve sanatçıları bir araya getirerek ortak bir seçki hazırlamalarını isteyen Dialogues. 2018 edisyonunda, bu bölümün küratörlüğünü Artspace NZ’nin eski direktörü Misal Adnan Yıldız üstleniyor. Dialogues kapsamında bu sene, kadınların temsil edilme biçimleri ve işlenişi üzerine odaklanan 24 kadın sanatçının çalışmaları bulunacak. Yıldız’ın kavramsal yaklaşımıyla Dialogues farklı ülkelerde, farklı kültürel kimliklerle yetişmiş kadınların, bakış açılarının çeşitliliğini ve karmaşıklığını inceleyebilmek için bir platform sunuyor.
 
Bu bölümde yer alacak galeri ve sanatçılar arasında Türkiye’den de isimler bulunuyor. Ankara’dan Galeri Nev, annesiyle ilişkisini sanatçının bedeni üzerinden anlattığı, Berlin’de yaşayan sanatçı Mehtap Baydu’nin işlerini bir araya getirecek. Almanya’dan Tanja Wagner Galeri ise Nilbar Güreş’in kadınların kültürel kodları ve 'queer' tecrübelerini ele alan çalışmalarını sunacak.