Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » 16. Bodrum Dans Festivali başladı

16. Bodrum Dans Festivali başladı

16. Bodrum Dans Festivali başladı27 Mayıs 2015 - 04:05
Bodrum Dans Kulübünce bu yıl 16'ıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Bodrum Dans Festivali başladı

Bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde Küba Linda grubunun yaptığı dans gösterisiyle başladı. İsveç, Fransa, Almanya, Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Letonya, Moldova, Polonya ve Ukrayna’dan gelen 14 gönüllü ile Bodrum Dans Kulübü ekiplerince hazırlanan festival 5 gün sürecek.

 

Bodrum'un çeşitli noktalarında gerçekleştirilecek festivalde Kenya, Gürcistan, Yunanistan, Bulgaristan, Estonya, Kırgızistan ve Küba'dan gelen 7 ülke dansçıları çeşitli dans gösterileri sunacak. Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 16'ıncısını düzenledikleri festivale katılımın oldukça yoğun olduğunu söyledi.

 

Festivale istikrarlı bir şekilde hiç ara vermeden 16 yıldır devam ettiklerini anlatan Özvezneci, Küba'dan, Estonya'ya, Yunanistan'dan Bulgaristan'a kadar birçok ülkeden dansçıların festivalde yer alacağını söyledi. Türkiye'nin birçok bölgesinden de binin üzerinde dansçının festivale renk katacağına değinerek, "Bodrum'un her köşesinde dans dolu günler geçireceğiz. Bu organizasyona 11 ay hazırlanıyoruz. Bunun sonunda da festivali yapıyoruz.” dedi.

 

Festival, yerli ve yabancı grupların pazar gününe kadar sahneleyecekleri çeşitli dans gösterileriyle devam edecek.