Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Ahmet Ümit'in yazdığı opera izleyiciyle buluştu

Ahmet Ümit'in yazdığı opera izleyiciyle buluştu

Ahmet Ümit'in yazdığı opera izleyiciyle buluştu03 Aralık 2017 - 04:12
Yazarın 'Ninatta'nın Bileziği' romanından librettosunu yazdığı, bestesi Evrim Demirel'e ait opera, Hitit tarihinden ilham alıyor
İSTANBUL (AA) - Yazar Ahmet Ümit'in, 'Ninatta'nın Bileziği' adlı romanından uyarlanan 'Ninatta' operası, dünya prömiyerinde önceki gece sanatseverlerle buluştu. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde sergilenen esere ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve  Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, gösterimin ardından izleyicilere hitaben yaptığı  açıklamada çok heyecanlı olduklarını ifade etti.
 
Arıkan, eserin opera sanatçısı Aydın Gün anısına sahnelendiğini dile getirdi. Mehmet Ergüven rejisiyle sahneye konulan ve yazar Ümit'in ilk opera librettosundan ortaya çıkan eser için Evrim Demirel de ilk kez opera bestesi yaptı.
 
 
Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov'un gerçekleştireceği eserin koro  şefliğini Paolo Villa, dekor tasarımı Ferhat Karakaya, kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan, hareket düzenini ise Canberk Yıldız  üstlendi. Eserde, Ninatta'yı Gülbin Günay, Nuvanza'yı Erdem Erdoğan ve Muvatelli'yi Caner Akgün canlandırdı. Konusunu, Anadolu'nun kalbinde, yeryüzünün ilk büyük imparatorluğu olan Hitit topraklarından alan eser, barışa çağrı yapıyor. Eseri aralarında İzzet Günay, Göksel Kortay ve Haldun Dormen'in de olduğu çok sayıda sanatsever izledi.