Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Akademi BİFO'ya başvurular başladı

Akademi BİFO'ya başvurular başladı

Akademi BİFO'ya başvurular başladı17 Ağustos 2017 - 12:08 | Akademi BİFO'nun öğrencileri geçtiğimiz sezon Türkiye prömiyeri gerçekleşen 'Güllü Şövalye'de sahne almışlardı.
İlki geçen sene düzenlenen, genç opera sanatçılarını dünya sahnelerine hazırlayan opera stüdyosuna son başvuru tarihi 1 Eylül
Geçtiğimiz sezon ilk kez düzenlenen ve Türkiyeli genç sanatçıların Richard Strauss'un 'Güllü Şövalye' operasının Türkiye prömiyerinde rol alarak sahne deneyimi kazanmalarına olanak tanıyan Akademi BİFO'nun bu yılki başvuruları başladı. Türkiye'nin ilk opera stüdyosu olma özelliği taşıyan Akademi BİFO, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmeni ve sürekli şefi Sascha Goetzel ve yönetmen Yekta Kara’nın yanı sıra birçok yerli ve yabancı eğitimciyle birlikte çalışma ve profesyonel hayata geçişte uluslararası düzeyde eğitim alma, sonrasında da sahne deneyimi kazanma imkânı sağlıyor. Akademi BİFO seçmelerinde başarılı olan genç sanatçılar, eğitim aldıktan sonra 17 Mayıs 2018'de gerçekleşecek 'Leyla Gencer Anısına: Donizetti & Puccini' konserinde sahne alacaklar.
 
Programa başvurmak için son tarih 1 Eylül.