Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Artı Sahne Mecidiyeköy sanatla dolu

Artı Sahne Mecidiyeköy sanatla dolu

Artı Sahne Mecidiyeköy sanatla dolu25 Aralık 2017 - 04:12
İstanbul’un en yeni sahnesi Artı Sahne Mecidiyeköy, birbirinden seçkin isimleri ağırlamaya başladı. Usta isimleri bir araya getiren oyunlar, en sevilen isimlerin konserleri ve çok dahası sezon boyunca Artı Sahne Mecidiyeköy’de olacak.
Artı Sahne Mecidiyeköy’ün 26-31 Aralık 2017 tarihleri arasındaki sanat takvimi şöyle:
 
 
26 Aralık Salı günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Kızgın Damdaki Kedi’
 
 
“Mutlu aileler birbirlerine benzer. Her mutsuz ailenin ise kendine özgü bir mutsuzluğu vardır.” diye başlamış Tolstoy, Anna Karenina’ya. Ya öyle değilse? Ya mutsuz aileler de birbirine benziyorsa?”
 
Dünyanın en önemli oyun yazarlarından biri sayılan Tennesee Williams’ın kaleme aldığı, orijinal adı ‘Cat On a Hit Tin Roof’ olan oyun ‘Kızgın Damdaki Kedi’, Artı Sahne Mecidiyeköy’de sanatseverle buluşuyor. Sırça Kümes adlı oyunuyla adını dünyaya duyuran Williams, ‘Kızgın Damdaki Kedi’ adlı oyunuyla Pulitzer ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülü aldı. Kızgın Damdaki Kedi; Serkan Salihoğlu, Feri Baycu Güler, Tuğrul Tülek çevirisiyle ve Serkan Salihoğlu yönetmenliğinde sahneleniyor. Oyunda Sezin Akbaşoğulları, Tuğrul Tülek, Ayten Uncuoğlu, Ünal Silver, Bennur Duyucu, Ömür Kayakırılmaz rol alıyor.
 
 
27 Aralık Çarşamba günü, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Sanat’ 
 
 
Yasmina Reza’nın yazdığı, Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün çevirisini yapıp yönettiği Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in başrollerini üstlendiği ‘Sanat’ Artı Sahne Mecidiyeköy’de seyirci ile buluşuyor. Satın alınan “Beyaz üstüne beyaz çizgili bir tablo” aracılığıyla sorgulanmaya başlanan dostluklar, hesaplaşmalar ve tükenme noktasına gelmiş ilişkiler “Sanat” ile sorgulanıyor.