Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Baykal Saran Tiyatro Sanatçısı Ödülü verildi

Baykal Saran Tiyatro Sanatçısı Ödülü verildi

Baykal Saran Tiyatro Sanatçısı Ödülü verildi20 Ekim 2016 - 12:10 | Deniz Gökçe Yersel (solda), ilk kez verilen ödülün sahibi oldu.
Bu yıl ilk kez verilen ödülün sahibi 'Grönholm Metodu' oyunundaki performansıyla Deniz Gökçe Yersel'in oldu
DİLAN ÖZDEMİR
 
Geçen 28 Temmuz'da hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Baykal Saran'ın anısına düzenlenen Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü, Akün Sahnesi’nde 17 Ekim Pazartesi günü sahibini buldu. Yılın En İyi Tiyatro Oyuncusu dalında verilen ödül bu sene Jordi Galceran’ın yazdığı, Sinan Pekinton’un yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sergilenen 'Grönholm Metodu' oyunundaki performansıyla Deniz Gökçe Yersel'in oldu.
 
Gecede Lemi Bilgin, Selçuk Yöntem, Atila Sav, Rüştü Asyalı ve Erkal Saran’dan oluşan seçici kurulun, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşinin, Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın geçmiş yıllarda ödül alan sanatçıların ve özel davetlilerin katıldığı gecede, “Grönholm Metodu” oyununun özel gösterimi yapıldı. Temsilin ardından gerçekleşen törende Deniz Gökçe Yersel ödülünü jüri başkanı Lemi Bilgin ve Saran ailesinin elinden aldı.
 
Jüri Başkanı Lemi Bilgin, şunları söyledi: “Sanatı ve sanatçı kişiliği ile kendinden sonra gelecek kuşaklara örnek olacağına inanıyor ve  Baykal Saran Ödülü’nün manevi gücünün daha nice başarılarının kaynağı olmasını diliyorum.” Daha önce bu ödüle layık görülen isimler ise şöyle   Benian Dönmez, Durukan Ordu, Erdal Beşikçioğlu, Servet Pandur, Tolga Tekin, Gülin Ersoy, Sükun Işıtan, Dilek Bozkurt ve Fulya Koçak. Sanatçı Yersel ödülü alırken şu sözleri kaydetti " Ödül benim için çok kıymetli , Baykal abi bugünde buradaydı sesiyle nefesiyle her yerde idi. Onu sevgiyle saygıyla selamlıyorum."