Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » “Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan” başladı

“Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan” başladı

“Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan” başladı24 Nisan 2018 - 12:04
Son yılların dünyada en çok ses getiren tiyatro projelerinden olan “Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan”, 35 ülkeden sonra Türkiye’de de sahnelenmeye başladı.

Oyun, ilgi çekici ve sıradışı formatıyla, Türk tiyatrosunda sansasyonel bir etki yaratacak ve tiyatroya ilişkin algıyı değiştirecek gibi görünüyor.

 

Farklı ve özgün formatıyla bugüne kadar sahnelendiği her ülkede seyircilerden ve medyadan büyük ilgi gören oyun Türkiye’deki performans serisine 12 Nisan’da Beyti Engin’le başladı. 19 Nisan’da Damla Sönmez’in sahne aldığı oyunun sıradaki oyuncusu Özge Özpirinçci. Daha önce tiyatro sahnesine çıkmamış olmasına rağmen bu deneyimi yaşamak isteyen Özpirinçci, sahneye çıktığı ana kadar hiçbir fikir sahibi olmadığı metni seyircilerin önünde alıp oynamaya başlayacak.

 

 

Nisan ayının son performansını ise 28 Nisan Cumartesi akşamı Uniq Lounge Hall sahnesinde Ayça Varlıer gerçekleştirecek. Tiyatro ve müzikal sahnelerinin ünlü ismi Varlıer, daha önce “Batı Yakası’nın Hikayesi”, “Fosforlu Cevriye”, “Hisseli Harikalar Kumpanyası” gibi oyunlarla sahnelerde yer almıştı. Ayça Varlıer, 8 yıldır “Leyla’nın Evi” adlı tiyatro oyununda başrolde sahneye çıkıyor.

 

 

Oyunu, diğer tiyatro oyunlarından farklı ve çarpıcı kılan şey oyuncuların metni bilmiyor olması.

Dolayısıyla önceden prova yapma imkanları yok. Oyunda yönetmen de yok. Oyuncu, elindeki metni o anda istediği gibi yorumlamak konusunda özgür. Dolayısıyla her performans birbirinden farklı çünkü oyuncuların tarzları ve yorumları farklı.

 

İlk kez oynandığı günden bu yana dünyada fırtınalar koparan ‘Beyaz Tavşan Kırmızı Tavşan’da

oynayanlar arasında John Hurt, Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack ve yönetmen Ken Loach gibi çok ünlü isimler de yer alıyor.

 

Londra ve New York gibi dünya tiyatrosunun merkezi şehirlerden sonra Nisan ayından itibaren Türkiye’de de sahnelenmeye başlanan oyun Tilbe Saran, Engin Hepileri, Murat Garipağaoğlu, Selçuk Borak gibi tiyatro sahnelerinin başarılı isimlerinin performanslarıyla devam edecek.

 

 

Yapımcı: Bülent Ekuklu

Yazar: Nassim Soleimanpour

Çeviren: Hakan Silahsızoğlu

Tu¨r: Drama / Tek kişilik tiyatro oyunu

Su¨re: 60-80 dakika