Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sahne Sanatları » Carmina Burana, Ocak ayında Zorlu'da

Carmina Burana, Ocak ayında Zorlu'da

Carmina Burana, Ocak ayında Zorlu'da27 Aralık 2017 - 09:12
Carl Orff'un dünyaca ünlü eseri Carmina Burana, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 12 Ocak'ta sahnelenecek.

1803’de, Almanya - Münih'teki Bayern Kütüphanesi’nde bulunan,11,12 ve 13.yüzyıldan kalan 254 şiir ve dramatik metinden oluşan “Carmina Burana”, müzisyen kökenli bir aileden gelen Alman Carl Orff tarafından bu metinlerden seçilmiş şiirler üzerine, sahne kantatı olarak 1936 yılında bestelenmiştir.

İlk kez 8 Haziran 1937'de Frankfurt Operası’nda sahnelenen “Carmina Burana”, müzik tarihinin en önemli kantatları arasındaki yerini almıştır.

Dünyanın hemen her yerinde sahne kantatı olarak birçok defa büyük ilgi ve beğeni ile karşılanmış olan Carmina Burana, Carl Orff'un Tironfi (Zaferler) üçlemesinin ilk eseridir. Doğayı ve aşkı dile getiren Latince metinlere dayanır.

Serdar Yalçın’ın Orkestra Şefliği’ni üstlendiği konserin Koro Şefi ise Paolo Villa.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri’nden Soprano Nazlı Deniz Süren, Tenor Caner Akın ve Bariton Hakan Aysev’in yer alacağı konser, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’na ek olarak, İDOB Çocuk Korosu ve Beşiktaş Çocuk Korosu eşliğinde sahnelenecek.